Handtherapeut

Christa Briër

 Christa Briër
“Op het gebied van hand en pols volgde ze de interne scholing bij Handencentrum Nederland, waar zij de basis van het hand- en polsonderzoek heeft geleerd.”
Locaties

Christa Briër (1985) begon haar loopbaan als oefentherapeut Cesar. Toen zij merkte dat zij tijdens haar werk kennis te kort kwam om specifiek te kunnen diagnosticeren, besloot ze de opleiding fysiotherapie te gaan doen.

Meer over Chistina Briër

"Bij Xpert Clinic werken we in een specialistisch (para)medisch team samen om cliënten met hand-, pols- en armklachten zo optimaal mogelijk te behandelen. Ik probeer cliënten na iedere behandeling tevreden naar huis te laten gaan. Ik geef oefeningen mee die in het dagelijks leven toepasbaar zijn en waarmee ze meteen aan de slag kunnen. Ook vind ik het belangrijk alle vragen en problemen waar mensen mee zitten te beantwoorden.

Een cliënt die ik nooit meer zal vergeten was een vrouw van 20 jaar. Zij deed aan handboogschieten op een redelijk hoog niveau. Vanwege verschillende recidieven van ganglions kon ze haar sport niet meer uitoefenen. Zij is toen op het spreekuur gekomen en doorverwezen voor het volgen van het polsprogramma. Na drie maanden was zij volledig klachtenvrij. Tijdens de behandeling wilde zij het boogschieten weer oppakken en daarvoor moest ze een bepaalde handeling kunnen doen. Ze heeft toen haar handboog meegenomen naar de praktijk, maar omdat er niet geschoten mag worden buiten het wedstrijdveld kon ze niet goed laten zien wat voor handeling het was. Op haar uitnodiging ben ik toen naar de boogschietbaan geweest om haar bewegingen te kunnen observeren. Vervolgens kreeg ik van haar vader (ook handboogschieter op hoog niveau) een handboogclinic. Dat was toch wel heel bijzonder!"

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03 Plan een intake