Handchirurg

Dr. drs. Jan Debeij

Dr. drs. Jan Debeij
“"Ik streef ernaar om samen met een patiënt te komen tot een goede diagnose en behandeling. Om samen de voors en tegens te bespreken en om samen een goed gewogen behandelkeuze te maken."”

Dr. drs. Jan Debeij (1981) behaalde zijn artsexamen in 2010 aan de Universiteit Leiden en voltooide zijn doctoraat in de klinische epidemiologie een paar jaar later aan dezelfde Universiteit. Dr. drs. Debeij heeft zich vervolgens toegespitst op de plastische chirurgie en dit heeft hij vervolg gegeven met het Nederlands hand- en pols fellowship. Daarnaast heeft hij een specialisatie gedaan in elleboog chirurgie in het AZ Monica in Antwerpen bij prof. dr. R. van Riet. Per 1 januari 2018 is dr. drs. Debeij verbonden aan Xpert Clinics Hand- en polszorg.

Meer over dr. drs. Jan Debeij

“Chirurgie van hand, pols en elleboog is een vak waarin op basis van een gesprek en lichamelijk onderzoek, en soms aanvullend onderzoek, een goede behandeling kan worden vastgesteld. De biomechanica van de bovenste extremiteit, de impact van ziekte op het dagelijks functioneren en het fijne werk spreken mij erg aan. In een zelfstandig behandelcentrum kan voor een patiënt een efficiënte en gerichte behandeling worden ingesteld. De patiënt staat centraal."

Dr. drs. Jan Debeij behandelt zowel hand, pols en elleboog. Daarbij kan gedacht worden aan botbreuken of reconstructies van verkeerd vast gegroeide botbreuken, een snijverwonding van pezen, zenuwen en bloedvaten, bandletsel of stijfheid na een trauma van een vinger, de pols of elleboog. Daarnaast is hij gespecialiseerd in kijkoperaties van de pols en elleboog, gewrichtsslijtage (artrose) van vingers, pols, duimbasis en elleboog, de ziekte van Dupuytren en beknelde zenuwen.

"Ooit kwam een patiënt met verschillende problemen op de polikliniek na een val op de pols. Door deze problemen liep ze vast in het dagelijks leven en had moeite met het accepteren van haar polsprobleem. Door een goed plan vooraf en het systematisch attaqueren van de verschillende problemen kon ze weer terug naar de werkvloer en haar oude hobby weer oppakken. Dit soort ervaringen maakt mijn werk mooi!”

  • BIG nummer
    19912616701
Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03 Plan een intake