Handchirurg

Drs. Richard Koch

Drs. Richard Koch
“Naast mijn werk in het HAGA ziekenhuis is het erg fijn om samen te werken met professionele medewerkers in een gestroomlijnde organisatie zoals Xpert Clinics Hand- en polszorg. Het is goed te weten dat de patiënt hier met respect wordt ontvangen en professioneel wordt begeleid in een prachtige omgeving.”

"Ik richt me vooral op de polsen en dan met name de artroscopie en TFCC reconstructies. Maar ook vingerprotheses bij artrose is een behandeling die ik vaak uitvoer. Kortom het ambachtelijke werk van een hand- en polschirurg.

De behandeling van Topsporters is mij ook niet onbekend. Ik behandelde ooit een gedeprimeerde topsporter die vanwege polsklachten niet meer van de bank kwam en niet veel anders deed dan op de bank zitten, naar series kijken en pizza’s eten. Na een geslaagde polsoperatie won hij hetzelfde jaar weer internationale toernooien en kon zijn geluk niet op.

Maar ook de artrose patiënten die we door relatief simpele operaties weer pijnvrij kunnen krijgen en hun verloren zelfstandigheid weer terug geven is een prachtig gevolg van ons handelen. Maar om de waarheid te zeggen, eigenlijk is alles in ons vak boeiend!

Het belang van de patiënt staat bij mij altijd voorop. Ik, maar ook mijn collega’s, streven naar een grote mate van patiënttevredenheid. De uitdaging is om nieuwsgierig te blijven en uitdagingen te vinden in vernieuwing en verdieping van inzichten. Er is geen blijvende waarheid in ons vak. Daarom blijven we zoeken naar verbeteringen. En dat is ook zeker iets waar Xpert Clinics Hand- en polszorg naar streeft.”

Na zijn studie Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit in Leiden rondde drs. Richard Koch (1952) de opleiding tot plastisch chirurg in 1988 af. Hierna specialiseerde hij zich in handchirurgie en richtte in het HAGA ziekenhuis het hand- en polscentrum op. Hier is hij nog steeds staflid en medisch manager. Richard Koch is per maart 2019 enkele dagen per week werkzaam bij Xpert Clinics Hand- en polszorg, regio Rotterdam.

  • BIG nummer
    39022103101
Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak