Handtherapeut

Folkert van Ewijk

 Folkert van Ewijk
“Na zijn opleiding is hij eerst in een algemene praktijk gaan werken. Vanaf september 2008 is hij werkzaam als coördinator in Handencentrum Utrecht en vanaf de start is hij tevens werkzaam in Xpert Clinic Hilversum.”
Locaties

Folkert van Ewijk (1984) ging fysiotherapie studeren omdat hij graag mensen wilde helpen om hun dagelijks leven makkelijker en prettiger te maken. Tijdens zijn studie heeft hij zich door middel van een minor bij Handencentrum Utrecht al gespecialiseerd in de hand en pols.

Meer over Folkert van Ewijk

"Tijdens mijn stages en ook in het werkveld viel mij op dat de kennis van de hand binnen de fysiotherapie over het algemeen bedroevend is. Dat komt door de enorme complexiteit van de hand en de beperkte middelen en tijd bij de opleiding tot fysiotherapeut. Dat er maar weinig specialisten op dit vlak in Nederland zijn, was voor mij de reden om volledig voor deze specialisatie te gaan. In de afgelopen jaren heb ik meerdere opleidingen, cursussen en congressen gevolgd in binnen- en buitenland. Zo heb ik persoonlijk een enorme groei door kunnen maken, zowel inhoudelijk als in het team.

Als coördinator van de therapeuten in Hilversum stuur ik het team aan in het dagelijks werk. Ik streef ernaar inhoudelijk tot de top van handtherapeuten van Nederland te gaan behoren. Als handtherapeut zie je veel verschillende patiënten. Zo was er die man die een  zaagraam van 1500 kilo op zijn hand had gekregen.

Omdat er, vreemd genoeg, geen breuk was gaf de eerste hulp aan niks te kunnen. Nadat een paar weken later de hand nog enorm dik was zonder functie kwam meneer uiteindelijk bij mij onder behandeling. Ik heb hem bijna 6 maanden dagelijks gezien en in die periode ging hij van een totaal onbruikbare hand naar een volledig functionerende hand.

Verder herinner ik me enkele topsporters nog goed, waaronder iemand die mede dankzij intensieve handtherapie de totale functie van zijn hand snel terugkreeg. Hij bereikte opnieuw zijn hoge niveau en komt nu regelmatig op tv. Het is erg leuk te weten dat ik daarbij een rol heb mogen spelen.

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03 Plan een intake