Handchirurgie Fellow

Drs. Lotte van Hessem

Drs. Lotte van Hessem
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
Hessem, L. van is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.
“Ik streef ernaar om zo goed mogelijk te luisteren naar de patiënt om zodoende te achterhalen waarin diegene beperkt wordt door zijn klachten, om zodoende gezamenlijk een goede behandeling te kiezen.”

“Gedurende mijn opleiding en fellowship heb ik ervaren dat ik graag werk in kleinschalige klinieken waar de lijnen kort zijn en iedereen zich focust op hetzelfde aandachtsgebied. Ik ben van mening dat dit de beste manier is om uiteindelijk de meest patiëntvriendelijke en tevens kwalitatief beste zorg te leveren. Daarnaast biedt Xpert Clinics mij de mogelijkheid om mij toe te leggen op de pathologie en behandeling van de hand en pols. Door mij hier volledig op te focussen, verwacht ik kwalitatief hoogwaardige zorg te kunnen leveren.
Mijn specialisatie is de hand- en polschirurgie. Deze specialisatie trekt mij aan omdat iedereen een groot deel van de dag zijn handen bij alles gebruikt, waardoor zelfs een ogenschijnlijk klein probleem aan de hand of pols reeds zeer invaliderend kan zijn. Een behandeling van deze klachten kan daarom een enorme invloed hebben op de kwaliteit van leven van deze patiënten. 
Ik streef ernaar om zo goed mogelijk te luisteren naar de patiënt om zodoende te achterhalen waarin diegene beperkt wordt door zijn klachten, om zodoende gezamenlijk een goede behandeling te kiezen. Mijn uiteindelijke doel is het verbeteren van de kwaliteit van leven van de patiënt.”

Lotte van Hessem volgde de opleiding geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen waarna zij in 2020 de opleiding tot orthopedisch chirurg afrondde.
Na een jaar fellowship bij OCON in Hengelo, startte Lotte per 1 maart 2022 als fellow bij Xpert Clinics.

  • BIG nummer
    99916124101
Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak