Handtherapeut

Pierre Pennehouat

 Pierre Pennehouat
“Mijn belangstelling voor de hand komt voort uit een jeugdervaring. Als jongen van 13 liep ik een zenuw- en peesletsel op in mijn pols. Toen viel mij op hoe verfijnd en complex een hand is.”

Pierre-Yves Pennehouat (1979) deed de opleiding fysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht. Na zijn afstuderen in 2006 ging hij werken bij Handencentrum Utrecht. In 2009 volgde hij de Praktijkopleiding Handtherapie aan het Erasmus MC in Rotterdam. Ook deed hij verschillende cursussen om zich verder te specialiseren in de behandeling van hand en pols. Sinds 2008 is Pierre-Yves Pennehouat werkzaam bij Xpert Clinic Hilversum, en sinds 2010 ook in Rotterdam.

Meer over Pierre Pennehouat

Elk type behandeling heeft zijn eigen strategie en charme. Het gaat erom de juiste balans te vinden tussen rust en actief oefenen. Bij een letsel groeien structuren in de hand snel aan elkaar, waardoor de functie van de hand achteruit gaat. Juist de eerste drie maanden kun je veel winst behalen.

Om het maximale resultaat te krijgen moet je zeer consciëntieus de juiste keuzes maken, maar ook je cliënt gemotiveerd houden. De uitdaging ligt er voor mij om een handletsel volledig te herstellen, zodat cliënten hun activiteiten weer zo goed mogelijk uit kunnen voeren. Samen werk je intensief aan de revalidatie, we stoppen er beiden veel energie in om het doel te behalen. Dat brengt hoge pieken en soms ook diepe dalen met zich mee. Maar wanneer we samen het doel bereiken, geeft dat voldoening."

  • BIG nummer
    49066394304
Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03 Plan een intake