Handchirurg

Prof. dr. Steven Hovius

Prof. dr. Steven Hovius
“Ik streef ernaar om kwaliteit te leveren in de zorg en zoveel mogelijk tevreden patiënten te creëren.”
Locaties

"Na 33 jaar in het Erasmus MC gewerkt te hebben wil ik graag nog een bijdrage blijven leveren om patiënten te behandelen en jongere chirurgen te helpen om nog betere kwaliteit te leveren. Xpert Clinics Hand- en polszorg biedt mij die mogelijkheden. In samenwerking met Xpert Clinics Hand- en polszorg heb ik onderzoek gedaan naar de uitkomst van bepaalde operaties zoals slijtage van het duimbasisgewricht, de Ziekte van Dupuytren (kromme vingers) en naar tevredenheid van patiënten na deze ingrepen.

Mijn specialisatie is handchirurgie. De hand en zijn aansturing is een prachtig deel van ons menselijk lichaam, niet alleen functioneel, maar ook esthetisch en psychologisch in de interactie met anderen. De hand is spannend! De laatste 20 jaar heb ik mij volledig toegelegd op hand- en polsafwijkingen. Ik heb mij vooral bezig gehouden met problemen na ongeval, verlammingen, de ziekte van Dupuytren en aangeboren afwijkingen van de onderarm en hand.

Een destijds 29 jarige patiënt die een ernstige vorm van de Ziekte van Dupuytren had aan beide handen zal ik nooit vergeten. Hij was al 15x geopereerd aan beide handen en hij was ten einde raad omdat hij weer een nieuw probleem met zijn handen had. Ik heb toen besloten om, in delen, een agressieve operatie te verrichten aan beide handen door de handpalmhuid en het eerste deel van de vingerhuid volledig te vervangen door een huidlap met onderhuids weefsel met eigen doorbloeding. Nu al 25 jaar na de grote operatie heeft hij geen last meer gehad van beide handen. Hij verzuchtte “Had ik deze ingreep maar eerder gehad.”

Professor dr. Steven E.R. Hovius (1951) rondde in 1987 zijn opleiding tot plastisch en reconstructief chirurg af en specialiseerde zich totaal op de hand- en polschirurgie.

  • BIG nummer
    99021690401
Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak