Pijn aan de pinkzijde in de pols, met name bij opdrukken

Neem contact op

Neem telefonisch contact op: 088 - 7785203

ma - do08.00 - 18.00
vr08.00 - 17.00

Herkent u de symptomen van TFCC?

Bij letsel aan het TFCC (Triangulare Fibrocartilage Complex) kunt u pijn ervaren aan de pinkzijde van de onderarm en pols. Een typische klacht is pijn bij het opdrukken uit een stoel.

Een scheur in het TFCC geeft de volgende klachten:

  • Pijnklachten aan de pinkzijde van de onderarm en pols, bijvoorbeeld bij het opdrukken uit een stoel
  • Instabiliteit
  • Pijnklachten en verlies aan knijpkracht en beweeglijkheid van de pols

TFCC is de afkorting van Triangulare Fibrocartilage Complex, een soort meniscus van de pols. Het TFCC verbindt de ellepijp met het spaakbeen en de pols. Het TFCC kan scheuren bij een val, krachtige draaibeweging, of slijten.

Lees meer over TFCC

Herkent u de symptomen van PT Artose (Pisotriquetrale Artrose)?

PT artrose (ook wel pisotriquetrale arthrose genoemd) is een van de wat zeldzamere oorzaken van pijn aan de ulnaire zijde (pinkzijde) van de pols. De pijn is houdingsafhankelijk en neemt toe na belasting. PT artrose ontstaat door een versleten kraakbeen tussen twee botjes van de pols: het os triquetrum en het os pisiforme. Het pisiforme bot is een soort groot uitgevallen sesambeentje. Het bevindt zich in het verloop van een van de buigpezen van de pols (flexor carpi ulnaris).

Meestal is de oorzaak de normale slijtage die van nature ontstaat bij het ouder worden. Maar ook overbelasting door werk of sport kan voor vervroegde slijtage zorgen.

Lees meer over PT artrose

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak