Verwijzers

Heeft u een patiënt met hand- of polsklachten? En zoekt u een goede specialist? Jaarlijks verwijzen meer dan 6000 huisartsen en andere medisch specialisten hun patiënten naar Xpert Clinics Hand- en polszorg. Vrijwel al onze behandelingen vallen binnen de verzekerde zorg.

Voor het verwijzen van uw patiënt kunt u gebruikmaken van ZorgDomein. Via ZorgDomein kunt u uw verwijsbrief makkelijk en snel digitaal verzenden naar de verschillende vestigingen van Xpert Clinics Hand- en polszorg.

U kunt ook een afspraak maken voor uw patiënt door te bellen met ons Informatiecentrum: 088 - 778 52 18 of een email te sturen naar info@verwijder-dit.xpertclinics.nl.

Waarom Xpert Clinics Hand- en polszorg?

Xpert Clinics Hand- en polszorg is dé specialist in hand- en polszorg. Bij letsel of pijnklachten bieden wij zeer toegankelijke, gespecialiseerde en geïntegreerde zorg: diagnose, behandeling én vervolgtraject sluiten bij ons naadloos op elkaar aan. Dat levert zorg op van topkwaliteit met bewezen resultaat. Onze klinieken kennen korte toegangstijden. Uw patiënt kan altijd snel bij ons terecht voor een eerste consult.

Xpert Clinics Hand- en polszorg heeft inmiddels 24 klinieken verspreid over heel Nederland en we zullen de komende tijd nog verder uitbreiden. Xpert Clinics Hand- en polszorg werkt nauw samen met verschillende ziekenhuizen zoals Erasmus MC en Radboud UMC. 

Team van handchirurgen en handtherapeuten

Bij Xpert Clinics Hand- en polszorg wordt uw patiënt behandeld door een zeer specialistisch team. Tijdens het eerste consult zien patiënten zowel een arts als een handtherapeut. 60% van de patiënten start met een conservatief traject (spalk, therapie en/of injecties). De operatieve ingrepen worden gedaan door onze handchirurgen, die zich helemaal hebben toegelegd op aandoeningen aan hand en pols. Voor de noodzakelijke handtherapie werken wij nauw samen met verschillende handtherapiepartners. Uw patiënt krijgt uitleg over de therapie door de handfysiotherapeut en enkele dagen na de operatie begeleidt deze de patiënt bij de eerste oefeningen. De handergotherapeut maakt spalken op maat en zorgt ervoor dat uw patiënt zo snel mogelijk weer aan de slag kan.

Verwijzen voor bedrijfsarts en/of verzuimmanager

Xpert Clinics Hand- en polszorg heeft vestigingen, satellietvestigingen en poliklinieken door heel Nederland. Onderzoek door Xpert@Work is op alle locaties mogelijk.

Meer over Xpert@Work

Persoonlijke benadering

Uw patiënt merkt het al tijdens het eerste contact met onze kliniek: wij kiezen voor een persoonlijke benadering omdat we vinden dat de wensen en verwachtingen van uw patiënt heel belangrijk zijn. De arts neemt de tijd om alle vragen te beantwoorden. Daarnaast ondersteunen we onze informatievoorziening met behulp van duidelijke online instructiefilmpjes. Zo kan uw patiënt met een goed gevoel de behandeling tegemoet zien.

Kwaliteit: onze eerste prioriteit

Xpert Clinics Hand- en polszorg biedt zorg van de hoogst mogelijke kwaliteit. En dat roepen we niet zomaar. Met behulp van onze patiënten en zorgverleners meten wij de resultaten van onze behandelingen. Door het invullen van vragenlijsten en het meten van bijvoorbeeld de knijpkracht maken we het resultaat van de behandeling zichtbaar voor zowel huidige als toekomstige patiënten. 76% van de patiënten beoordeelt Xpert Clinics Hand- en polszorg met een 8 of hoger.

Om de kwaliteit van onze zorg te waarborgen voeren wij een streng kwaliteitsbeleid. Naast een ISO-certificering draagt onze kliniek ook het ZKN-keurmerk. Door middel van deze keurmerken, audits, controles en enquêtes toetsen we onze behandelingen. En sinds 2011 werken we met Pulse, een uniek kwaliteitsregistratiesysteem, en ‘Mijn Xpert Clinics’, een persoonlijke webpagina voor elke patiënt. Dit helpt ons om patiënten de best mogelijke zorg te kunnen bieden.

Meer informatie voor verwijzers

Wilt u een patiënt doorverwijzen voor een consult of overleggen met één van onze specialisten? Of wilt u een spoedgeval doorverwijzen? Maak dan gebruik van onze speciale doorverwijzers telefoon: 088 778 52 18.

Voor het verwijzen van uw patiënt kunt u gebruikmaken van ZorgDomein. Via ZorgDomein kunt u uw verwijsbrief makkelijk en snel digitaal verzenden naar de verschillende vestigingen van Xpert Clinics Hand- en polszorg. U kunt ook een afspraak maken voor uw patiënt door te bellen met ons Informatiecentrum: 088 778 52 18 of een email te sturen naar info@verwijder-dit.xpertclinics.nl.

Xpert Clinics Hand- en polszorg heeft met alle zorgverzekeraars contracten gesloten voor de behandeling van hand- en polsklachten. Zorgkosten worden direct bij de gecontracteerde zorgverzekeraars in rekening gebracht, zonder dat uw patiënt er omkijken naar heeft.

Handchirurgie

Alle medisch specialistische zorg bij Xpert Clinics Hand- en polszorg wordt door alle grote zorgverzekeraars volledig vergoed. Er is geen aparte toestemming nodig van de verzekeraar voor behandelingen in onze kliniek of door onze artsen. Wel is een verwijsbrief nodig. Daarnaast moet uw patiënt rekening houden met het verplicht eigen risico.

Handtherapie (fysiotherapie en ergotherapie)

Fysiotherapie wordt beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Een goede aanvullende verzekering waarin voldoende behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen, is daarom aan te raden. Ergotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering met een maximum van 10 uur per jaar.

Goed om te weten: zorg door handchirurgen en handtherapeuten (fysiotherapeuten en ergotherapeuten) kent in Nederland twee verschillende financiële trajecten. Dit betekent dat zowel de handchirurg als handtherapeut kosten bij uw patiënt of de zorgverzekeraar in rekening kunnen brengen.

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03 Plan een intake