zo-helpen-we-u-hand-en-polszorg-xpert-clinics

Zo helpen we u

Wij helpen u graag. U bent van harte welkom op één van onze 30 vestigingen. Een team van specialisten staat voor u klaar.

Stap 1: Verwijzing van uw huisarts

Het begint met een verwijzing

Voor een behandeling bij Xpert Clinics Hand- en polszorg heeft u altijd een verwijzing van uw huisarts nodig. Alle behandelingen die u ondergaat bij de artsen van Xpert Clinics Hand- en polszorg worden door alle zorgverzekeraars 100% vergoed.

Stap 2: Maak een afspraak

Een afspraak maken is zo geregeld

Eén telefoontje en we plannen meteen een consult voor u in. Bel naar ons informatiecentrum: 088 778 52 03. We houden rekening met uw agenda en met de vestiging van uw keuze.

U heeft een verwijzing nodig van uw huisarts voor het inplannen van een afspraak. Daarnaast is het handig om onderstaande gegevens bij de hand te houden: 

  • Uw BSN-nummer 
  • Uw verzekeraar en polisnummer 
  • De naam van uw huisarts
Stap 3: Consultafspraak met arts

U wordt onderzocht door de handchirurg en handtherapeut

De handchirurg stelt op basis van uw verhaal en het onderzoek de oorzaak van uw klachten vast. Mogelijk is daarvoor nog aanvullend onderzoek nodig, zoals röntgenfoto’s, een echo, of een elektrisch spieronderzoek (EMG). In de meeste gevallen kunnen we deze aanvullende onderzoeken meteen doen. U hoeft er dus niet voor terug te komen. De handchirurg bespreekt met u de behandelmogelijkheden en stelt samen met u een behandelplan op. De handtherapeut geeft u nog extra informatie en als het nodig is wordt de therapie gestart. 

 

Stap 4: Behandeling & Nazorg

Ons team staat voor u klaar

U wordt behandeld door ons multidisciplinaire team dat bestaat uit een handchirurg, fysiotherapeut en ergotherapeut. Zowel de fysiotherapeut als de ergotherapeut zijn gespecialiseerde handtherapeuten.

Er zijn verschillende behandelopties mogelijk. Vaak is een conservatieve behandeling met injecties, een spalk en/of oefentherapie voldoende. Wanneer een operatie nodig is, maken we op korte termijn een afspraak die in uw eigen planning past. 

Na de behandeling moet u herstellen. Ook dan blijven we goed voor u zorgen. Onze handtherapeuten zorgen voor goede begeleiding zodat u zo snel en optimaal mogelijk herstelt. 

Tijdens uw behandeltraject beantwoordt u meerdere vragenlijsten. U bespreekt de antwoorden met uw behandelaar. Soms doen we daarnaast ook nog metingen voor de beweging en kracht van uw hand. Dankzij het invullen van de vragenlijsten kunnen we uw behandeling waar nodig bijsturen. Zo krijgt u altijd de best mogelijk zorg en begeleiding. 

Meer informatie over de vragenlijsten vindt u hier

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak