Zo helpen we u

Wij helpen u graag. U bent van harte welkom op één van onze 24 vestigingen. Een team van specialisten staat voor u klaar.

Stap 1: Verwijzing van uw huisarts

Het begint met een verwijzing

Voor een behandeling bij Xpert Clinics Hand- en polszorg heeft u altijd een verwijzing van uw huisarts nodig. Alle behandelingen die u ondergaat bij de artsen van Xpert Clinics Hand- en polszorg worden door alle zorgverzekeraars 100% vergoed.

Stap 2: Maak een afspraak

Een afspraak maken is zo geregeld

Eén telefoontje en we plannen meteen een consult voor u in. Bel naar ons informatiecentrum: 088 778 52 03. Of laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op om een consultafspraak in te plannen wanneer het u uitkomt. In overleg met u wordt er een afspraak ingepland, in de vestiging van uw keuze.

U heeft een verwijzing nodig van uw huisarts voor het inplannen van een afspraak. Bij het inplannen van de afspraak is het handig onderstaande gegevens bij de hand te houden: 

  • Uw BSN-nummer 
  • Uw verzekeraar en polisnummer 
  • De naam van uw huisarts
Stap 3: Consultafspraak met arts

U wordt onderzocht door de handchirurg en handtherapeut

De handchirurg probeert op basis van uw verhaal en het onderzoek de oorzaak van uw klachten vast te stellen. Mogelijk is daarvoor nog aanvullend onderzoek nodig, zoals röntgenfoto’s, een echo, of een elektrisch spieronderzoek (EMG). In de meeste gevallen kunnen deze aanvullende onderzoeken meteen gedaan worden, u hoeft er dus niet voor terug te komen. De handchirurg bespreekt met u de behandelmogelijkheden en stelt samen met u een behandelplan op. De handtherapeut voorziet u vervolgens van extra informatie en als het nodig is wordt de therapie gestart. 

Stap 4: Behandeling & Nazorg

Ons team staat voor u klaar

U wordt behandeld door een multidisciplinair team: handchirurg, fysiotherapeut en ergotherapeut.  Zowel de fysiotherapeut als de ergotherapeut zijn gespecialiseerde handtherapeuten.

Er zijn verschillende behandelopties mogelijk. Vaak is een conservatieve behandeling met injecties, een spalk en/of oefentherapie voldoende. Soms is een operatie nodig. In dat geval maken we op korte termijn een afspraak die in uw eigen planning past. 
Na de behandeling moet u herstellen. Hierbij wordt u ondersteund door onze handtherapeuten.

Tijdens uw behandeltraject beantwoordt u meerdere vragenlijsten. U bespreekt de antwoorden met uw behandelaar. Soms doen we daarnaast ook nog metingen voor de beweging en kracht van uw hand. Dankzij het invullen van de vragenlijsten kunnen we uw behandeling monitoren en zo nodig bijsturen. Zo krijgt u altijd de best mogelijk zorg en begeleiding. 

De gegevens die de vragenlijsten en eventuele metingen opleveren, gebruiken we (anoniem) ook voor wetenschappelijk onderzoek. Zo blijven we onze behandelingen verbeteren - voor u én de patiënten na u.

Meer informatie over de vragenlijsten vindt u hier

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03 Plan een intake