Pijnlijk en prikkelend gevoel in handpalm en vingers

Neem contact op

Neem telefonisch contact op: 088 - 7785203

ma - do08.00 - 18.00
vr08.00 - 17.00

Het lijkt erop dat u last heeft van Carpaal Tunnel Syndroom (CTS)

Herkent u onderstaande symptomen? 

  • Prikkelend en pijnlijk gevoel in handpalm en vingers (tintelingen vooral in duim, wijsvinger en middelvinger)
  • Gezwollen en doof gevoel in de hand, vaak ‘s nachts
  • Uitstralende pijn naar onderarm, elleboog en schouder en vermindering van de kracht van de hand

Het Carpaal Tunnel Syndroom (CTS) ontstaat door beknelling van de middenhandszenuw in de pols. Deze zenuw loopt door een tunnel en wanneer het bindweefsel in de tunnel gaat zwellen, raakt de zenuw bekneld. De oorzaak van de zwelling van het bindweefsel is in de meeste gevallen onbekend. De klachten komen nogal eens voor tijdens de zwangerschap of aan het begin van de overgang.

Diagnose

Het vaststellen van de diagnose CTS gebeurt op basis van de klachten van de patiënt en de bevindingen bij lichamelijk onderzoek. In bijna alle gevallen wordt ter bevestiging van de diagnose een elektrisch spieronderzoek (EMG) uitgevoerd. Dit gebeurt al tijdens het eerste consult.

Behandeling CTS

Het dragen van een polsbrace (spalk) gedurende de nacht heeft vaak een gunstig effect op de symptomen. Een injectie met corticosteroïden kan een vroege CTS genezen.

Als de klachten niet verminderen door bovenstaande behandelingen of langer dan drie maanden bestaan, moet u geopereerd worden. Als dit niet gebeurt, kan de zenuw namelijk blijvende schade oplopen. De ervaring heeft geleerd, dat operatieve behandeling van CTS in meer dan 90% van de gevallen succesvol is.

Lees meer over Carpaal Tunnel Syndroom

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak