Kenacort injectie; wat is het en wat doet het?

Kenacort injectie; wat is het en wat doet het?

Heeft u last van een aandoening aan uw hand of pols? Dat is erg vervelend en kan veel pijnklachten geven. Tijdens een eerste consult zal uw behandelend handchirurg onderzoek doen en een diagnose stellen. Wanneer er meerdere behandelmogelijkheden zijn, wordt er in eerste instantie altijd voor de minst ingrijpende behandeling gekozen. Vaak is dat een spalk of handfysiotherapie, echter geven we bij verschillende hand- of polsaandoeningen soms ook eerst een injectie met ontstekingsremmende medicatie, ook wel een Kenacort injectie genoemd.

Wat is een Kenacort injectie?

Een Kenacort injectie is een inspuiting met twee stoffen (een Glucocorticoïd en Lidocaïne). Deze injectie zorgt ervoor dat de ontstekingsreacties in de weefsels worden onderdrukt. Hierdoor zal zowel de pijn als de zwelling afnemen of zelfs helemaal verdwijnen. Kenacort injecties worden gebruikt bij pijnlijke of ontstoken gewrichten, pezen of slijmbeurzen. Het doel van deze injectie is om de ontsteking en pijn in de gewrichten te verminderen, waardoor de aandoening aan hand of pols kan verbeteren of zelfs genezen. Vaak wordt de injectie in combinatie met een brace en handtherapie gegeven.

De behandeling

Indien nodig kan de injectie direct tijdens het eerste consult gegeven worden. Uw behandelend arts desinfecteert eerst het behandelgebied en geeft vervolgens de injectie. Als u zich goed voelt, kunt u daarna meteen naar huis. U mag dus na een injectie gewoon autorijden. Het directe effect van de injectie (Lidocaïne) is dat het rond de injectie plaats wat doof of tintelend kan aanvoelen, dat  houdt ongeveer 2 tot 3 uur aan. De Kenacort echter heeft enkele dagen tot weken nodig voordat u hiervan de werking optimaal kunt waarnemen. De geïnjecteerde plek kan na de behandeling warm aanvoelen en er kan een kleine zwelling ontstaan. Geen zorgen, dit neemt na 2 of 3 dagen vanzelf af.

Heeft u last van een hand- of polsaandoening? Vraag uw huisarts dan om een verwijzing en maak gerust een afspraak. Wij helpen u graag verder!

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak