Pensioen? Geen haar op mijn hoofd!

Pensioen? Geen haar op mijn hoofd!

In de familie

Wat is oud? We bereiken tegenwoordig allemaal gezond een hoge leeftijd. Ik ben nu 67 jaar en nog lang niet van plan om met pensioen te gaan. Waarschijnlijk zit het in de familie: mijn vader was plastisch chirurg en hij werkte tot hij 90 was. Ook mijn grootvader is tot op hoge leeftijd als arts actief gebleven. Op je 65ste met pensioen, daar heb ik eigenlijk nooit aan gedacht. Daarvoor is mijn vak ook veel te leuk!

Een boeiend vak

Handchirurgie is enorm inspirerend. De patiënten die ik zie zijn niet ziek, maar hebben wel iets waardoor ze gehinderd worden in hun dagelijks leven. Hand- en polsklachten zijn behoorlijk beperkend, je kunt opeens niet meer alles meer doen wat je wilt. Het is heel fijn om die patiënten te helpen. De setting waarin dat gebeurt, samen met hand- en ergotherapeuten en revalidatie-artsen, maakt het extra boeiend. Je doet het niet alleen, maar met een heel team van mensen. Dat is leuk, daar hou ik van.

Loslaten of niet?

Ben je 67, dan wordt het tijd om plaats te maken voor een jongere garde. In het HAGA ziekenhuis, waar ik jaren hebt gewerkt, vonden we een goede opvolger voor mij. Dat was voor mij het moment om daar afscheid te nemen, al blijf ik daar nog een half jaar om hem terzijde te staan en in te werken. Maar mijn vak loslaten? Dat was geen optie. Bij Xpert Clinic vind ik nu een nieuwe uitdaging. De achtergrond en de filosofie van het bedrijf zijn precies hetzelfde als waarin ik heb gewerkt in Den Haag. Voor mij dus een logische overstap!

Belangrijke schakel

Net zoals ik gewend was, is ook hier de nazorg heel goed geregeld. Vooral dankzij de nabijheid van hand- en ergotherapie - dat zie je niet vaak in een ziekenhuis-setting. Wij lopen bij elkaar binnen voor overleg, patiënten die voor een operatie gepland staan zien direct de handtherapeut. Dat is echt een belangrijke schakel in de behandeling die medebepalend is voor het succes.

Lekker efficiënt

Toen bekend werd dat ik de overstap ging maken, is mij weleens gevraagd: Xpert Clinic, dat is toch een commerciële kliniek voor luxe patiënten? Dat misverstand wil ik graag nog even uit de weg ruimen. Xpert Clinic biedt verzekerde zorg, net als het ziekenhuis. Natuurlijk is er een winstoogmerk, maar in het ziekenhuis is dat weinig anders: ook daar mag geen verlies gemaakt worden. Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat er in ziekenhuizen veel meer op de centen wordt gelet dan hier. Daar wordt bezuinigd en moet alles voortdurend efficiënter. Bij Xpert ís alles al heel efficiënt. En dat is fijn werken!


Richard Koch is handchirurg bij Xpert Clinic. 

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak