Ervaring
De brunelli plastiek van dhr. Rac

De brunelli plastiek van dhr. Rac

"De grote vraag was: kan ik na die operatie nog wel gitaar spelen?"

Werken lukt niet meer

Dhr. Rac: “Mijn hele leven heb ik zware lichamelijke arbeid verricht. Vroeger was ik mijnwerker in Slowakije, in Nederland had ik mijn eigen bedrijf als stukadoor en tegelzetter. Inmiddels ben ik afgekeurd; ik heb een rughernia gehad en mijn knieën zijn kapot, werken lukt dus niet meer.
Door al dat zware werk waren mijn handen al beschadigd en toen ik ging verhuizen ging het mis. Ik pakte een laminaatpakket op en voelde opeens een hevige pijn in mijn pols. De huisarts stuurde me door naar Xpert Clinics Hand- en polszorg en daar zijn foto’s gemaakt.

Het was een grote operatie

Handchirurg Gijs van Couwelaar stelde vast dat er waarschijnlijk een operatie nodig zou zijn. Hij heeft eerst een kijkoperatie gedaan om te zien wat er allemaal beschadigd was, en daarna heeft hij in een tweede operatie een Brunelli plastiek uitgevoerd. Hij heeft een gaatje gemaakt in het polsbot, daar een handpees doorheen gehaald en die vervolgens vastgezet. Het was een grote operatie, een van de zwaarste die ze uitvoeren. Ik was plaatselijk verdoofd en mocht van de dokter gewoon meekijken als ik wilde. Dat heb ik gedaan, het was heel bijzonder om te zien.

De eerste dag en nacht na de operatie voelde mijn hand nog verdoofd, maar toen de verdoving was uitgewerkt had ik veel pijn. Daarvoor kreeg ik medicijnen. Daarna ging het vrij snel beter. Na een paar dagen was de pijn grotendeels weg. Ik ging twee keer per week naar de kliniek voor handtherapie en moest allerlei oefeningen doen. Al snel merkte ik dat het beter ging.

miniconcert in de kliniek als dank

Sinds ik niet meer werk, speel ik graag gitaar. Het was een grote vraag of ik na de operatie nog zou kunnen spelen. Mijn rechterhand is mijn slaghand en ik was bang dat het niet meer zou lukken. Ik heb tegen de dokter gezegd: als de operatie goed afloopt, kom ik als dank een miniconcert geven in de kliniek. En dat heb ik gedaan! Met mijn gitaar en versterker heb ik tijdens de lunchpauze in de kliniek voor de medewerkers gespeeld. Dokter van Couwelaar kon er zelf helaas niet bij zijn, die moest opereren, maar zijn collega’s hebben het opgenomen met hun telefoon zodat hij het later kon zien.

Gitaar spelen is de enige hobby die ik nog kan uitvoeren en daarom levensbelangrijk voor mij. Het gaat iets minder goed dan vroeger maar ik kan het nog. Daar ben ik heel erg dankbaar voor.”

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak