Ervaring
De dupuytren van mevrouw Van Velthoven

De dupuytren van mevrouw Van Velthoven

“Toch een knap kunstje van die handchirurg!”

Mijn vinger stond bijna haaks

Mevrouw Van Velthoven: “Ik heb al jaren last van dupuytren. Vijf jaar geleden ben ik daarvoor naar de huisarts geweest, die stuurde me door naar het ziekenhuis. De arts vond het toen nog te vroeg om het te behandelen omdat het toch terug zou komen. De strengen in beide handpalmen werden de afgelopen jaren dikker. Inmiddels stond een vinger bijna haaks en ook mijn pink was heel krom. Gelukkig geeft deze aandoening geen pijn, maar je wordt wel beperkt. Pas toen ik geholpen was, viel het me op wat ik allemaal niet meer kon. Op de fiets met alle vingers remmen bijvoorbeeld.

Waar word ik het beste geholpen?

Toen ik weer naar de huisarts ging, vroeg hij naar welke ziekenhuis ik wilde. Ik vroeg toen: waar word ik het beste geholpen? Hij ging kijken en verwees me toen naar Xpert Clinics in Eindhoven. Daar ben ik achteraf heel blij mee!
Het gesprek met plastisch chirurg dr. Liron Duraku was heel prettig. Hij heeft goed uitgelegd wat het was en wat hij kon doen. Hij zou de linkerhand opereren en de rechterhand met naaldtechniek behandelen. Ook legde hij uit dat hij niet kon garanderen dat het niet terug zou komen. Ik vond het heel fijn dat hij daar duidelijk in was.

Vriendelijk personeel

In de kliniek verliep alles heel rustig, niet dat gejaagde wat je vaak hebt. Al het personeel is even vriendelijk. Toen ik bij het toedienen va de verdoving aangaf dat ik koude voeten had, werd er meteen wat warme lucht bij geblazen. Ik ben echt heel goed geholpen.

100% meegevallen

Na de naaldbehandeling kon ik na een paar dagen mijn rechterhand alweer gebruiken. Dat ging heel snel. Op advies had ik een afspraak gemaakt bij de handtherapeut, maar dat bleek eigenlijk niet nodig te zijn. Ik kon er eigenlijk alles mee. Bij de linkerhand zijn vandaag de hechtingen eruit gehaald en dat ziet er ook heel goed uit. Hopelijk blijft het heel lang weg.

Al met al is het me 100% meegevallen. Toch een knap kunstje dat je dat als chirurg zo met naaldjes kunt doen!”

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak