Ervaring
Het carpale, radiale en cubale tunnel syndroom van dhr. Baars

Het carpale, radiale en cubale tunnel syndroom van dhr. Baars

"Door persoonlijke omstandigheden worden mijn armen en handen zwaar belast. Dat resulteerde al vier keer in een operatie bij Xpert Clinics Hand- en polszorg."

Door de combinatie van die zorg, huishoudelijke taken en mijn werk op de bus worden mijn armen zwaar belast

Meneer Baars (58): “Ik ben buschauffeur van beroep. Ik werk fulltime, en daarnaast ben ik fulltime huisman en mantelzorger voor mijn vrouw. In 2007 heeft zij een dozijn herseninfarcten gehad. Ze is er redelijk uitgekomen maar kan weinig meer in huis doen. Door de combinatie van die zorg, huishoudelijke taken en mijn werk op de bus worden mijn armen zwaar belast. En op den duur geeft die overbelasting klachten.

De eerste keer dat ik er last van had reed ik een bus met scholieren. Op een rotonde kon ik mijn vingers van mijn rechterhand niet meer van het stuur losmaken. Noodgedwongen ben ik vijf keer de rotonde rondgegaan. Achteraf dolkomisch natuurlijk, maar op dat moment was het niet leuk. Uiteindelijk heb ik de bus stil gezet en met mijn goede hand de vingers losgepeuterd. Ik heb de scholieren nog naar school gereden maar daar de bus laten staan. Het ging niet meer.

Ze zijn heel lief voor je

In het ziekenhuis bleek dat ik last had van twee triggerfingers. Dat kon met een operatie opgelost worden maar er was een wachttijd van vijf tot zes maanden. En al die tijd zou ik niet kunnen werken. Gelukkig had de zorgverzekeraar een oplossing: Xpert Clinics Hand- en polszorg. Ik heb op donderdag gebeld en kon al op maandag terecht voor een consult. Dokter De Haas heeft me die eerste keer geopereerd. Ik was in de wolken met Xpert Clinics Hand- en polszorg. De korte aanlooptijd is natuurlijk een pluspunt maar je wordt ook zo persoonlijk behandeld. Er wordt naar je geluisterd, alles wordt duidelijk uitgelegd en ze zijn heel lief voor je. Dus toen ik later opnieuw klachten kreeg, ben ik spoorslags terug gegaan. In 2012 heeft dokter Zöphel me geopereerd aan een carpaal tunnel aan de rechterkant, in 2013 is een radiaal en cubitaal tunnel syndroom aan de rechterkant verholpen. In 2014 kreeg ik links problemen: ook hier was sprake van een cubitaal en radiaal tunnel syndroom. De laatste keer heeft dokter Berbel Sluijter de operatie gedaan.

We maken er nu het beste van

Inmiddels ben ik wat handoperaties betreft dus een ervaringsdeskundige. Ze hoeven mij niet meer uit te leggen wat ik moet doen bij de handtherapie. Alle handtherapeuten van Xpert Clinics Hand- en polszorg zijn goed en begripvol, maar met Marloes heb ik in de loop der jaren echt een band opgebouwd. Zij is mijn vaste therapeut, dat is toch speciaal.

De handtherapie is nog steeds nodig, want die driedubbele belasting heb ik nog steeds. Gelukkig denkt mijn werkgever echt met me mee. Ik draai nu vooral diensten buiten de stad. Lange afstanden geven namelijk minder belasting op de armen. En dankzij de late diensten kan ik makkelijker voor mijn vrouw zorgen. We hebben 35 jaar geleden voor elkaar gekozen, in goede en slechte tijden. Dus we maken er nu het beste van.”

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak