Ervaring
De dupuytren behandeling van dhr. Benshot

De dupuytren behandeling van dhr. Benshot

"De operatie bleek veel minder belastend dan ik in mijn herinnering had. Maar ook de prettige en professionele werkwijze van het team droegen daar aan bij!"

Via overleg met mijn verzekeraar werd ik opmerkzaam gemaakt op de mogelijkheid van Xpert Clinics Hand- en polszorg

Nadat ik zo'n kleine 10 jaar geleden al aan beide handen "Dupuytren operaties" had ondergaan (bij een andere kliniek) was het tijd geworden om de pink van mijn rechter hand , die inmiddels bijna haaks op de handpalm stond, enige aandacht te geven.
Afgezien van de algemene ongemakken die zoiets veroorzaakt, had ik vooral bij het bespelen van mijn basklarinet (ik speel bij Klarinet Ensemble Lignum) grote problemen: de beperkte mobiliteit van de pink, die 6 toetsen moet kunnen bedienen, begon tot onwelluidende resultaten te leiden!

Via overleg met mijn verzekeraar werd ik opmerkzaam gemaakt op de mogelijkheid van Xpert Clinics Hand- en polszorg, voor mij was de vestiging in Rotterdam het handigst.

Geen lange wachttijden!

Dat bleek een goede en plezierige keus! Al bij de eerste kennismaking viel de prettige en deskundige benadering van "de klant" op, want zo voelde het meteen : het "de klant is koning" gevoel! Deze associatie werd nog versterkt door o.a. de uitstekende kwaliteit van de, gratis, koffie in de wachtruimte.

In overleg met de handchirurg kozen we voor de toe te passen behandelmethode: een "echte operatie" ( Partiële fasciectomie) en tot mijn aangename verrassing kon ik al snel geholpen worden: geen lange wachttijden!

Op de dag van de ingreep nuchter aangetreden en "geprepareerd" voor de operatie: een op zich al bijzondere ervaring om getuige te zijn van de rust en toewijding waarmee het operatieteam te werk gaat en in het bijzonder ook de goede onderlinge sfeer: dat geeft vertrouwen voor de, toch altijd wat gespannen, patiënt ;-)

Mede door de toegepaste "Plexus anesthesie" bleek de operatie veel minder belastend dan ik in mijn herinnering had. Maar ook de prettige en professionele werkwijze van het team en de ontspannen maar geconcentreerde sfeer rond "de tafel" droegen daar substantieel aan bij!
Voordat de hand werd "ingepakt" mocht ik 'm even bekijken en dat zag er keurig uit. Daarna in de verkoever ruimte een heerlijk kopje koffie en beschuit met muisjes om weer iets in de maag te hebben.

Het resultaat van de Plexus verdoving is dat de hele arm gedurende ongeveer 12 uur totaal gevoelloos is: een vreemde gewaarwording: alsof je met de arm van iemand anders naar huis gaat . Wel zaak om niet te stoten of te struikelen, maar het grote voordeel is dat je ook ( soms bijna 24 uur) totaal geen pijn hebt. De volgende ochtend bij het wakker worden bleek de arm weer helemaal "van mij " te zijn. Pijn heb ik eigenlijk nauwelijks gehad , ook niet in de revalidatie-periode, maar dat kan erg persoonlijk zijn.

Bovendien kan ik nu met een mooie vlakke hand weer goed applaudisseren

De revalidatie onder deskundige leiding van het Handencentrum verliep goed en vlot, en mijn pink heeft geen "dove" plekken en doet weer alles wat ik er van mag verwachten : als er nu een vreemd geluid uit m'n klarinet komt ligt dat aan mij, niet aan m'n pink. Bovendien kan ik nu met een mooie vlakke hand weer goed applaudisseren: dat doe ik dus voor het team van Xpert Clinics Hand- en polszorg !

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak