Ervaring
De duimbasisslijtage van dhr. Bouwman

De duimbasisslijtage van dhr. Bouwman

"Mijn duim vastzetten zou betekenen dat ik mijn werk niet meer kon doen. Gelukkig had drs. Nicoline de Haas een andere oplossing"

Ik heb drie jaar rondgelopen met pijnklachten

Dhr. Bouwman (41): “Duimbasisslijtage is iets wat veel voorkomt in mijn vakgebied. Ik zit in de wegenbouw en verricht alle werkzaamheden die daarmee te maken hebben: kranen bedienen als machinist, maar ook straten maken. Het is allemaal handwerk wat wij doen, dus in mijn werkgebied hebben veel mensen last van handproblemen. Ik heb drie jaar rondgelopen met pijnklachten. Toen ben ik naar het ziekenhuis gegaan. De plastisch chirurg stelde voor om mijn duim vast te zetten. Maar dat zag ik niet zitten. Het zou betekenen dat ik mijn werk niet meer zou kunnen doen. Een kennis kende iemand die veel baat had gehad bij een behandeling bij Xpert Clinics Hand- en polszorg. Op de website vond ik veel duidelijke informatie die goed te begrijpen was. Ik las dat er naast vastzetten ook een andere behandeling mogelijk was. Daar voelde ik meer voor. Een second opinion kan nooit kwaad, dus ik heb een afspraak gemaakt.

De eerste dag dat ik pijn heb moet nog komen

Met drs. De Haas heb ik uitgebreid over de mogelijkheden gepraat. Zij was heel eerlijk en adviseerde om mijn duim, gezien mijn werk, niet vast te zetten. Daar zou ik beslist spijt van krijgen. Ze stelde voor om een trapezium excisie en Weilby sling te doen. Ik heb er goed over nagedacht en toen de knoop doorgehakt.

Op 31 oktober ben ik geopereerd. Voor mij de handigste periode omdat er in de winter vaak minder te doen is qua werk. De operatie verliep prima. Ik had gevraagd of ik mee mocht kijken, dus heb ik via een spiegel alles gezien. Toen drs. De Haas op een gegeven moment een botje weg moest hakken, vroeg ze of ik toch niet liever de andere kant op wilde kijken. Maar ik vond het geweldig om te zien! Je ziet dan ook hoe technisch zo’n operatie is. Ik ben zelf erg handig, maar ik zie het mezelf niet doen...

Als je de verhalen op websites en forums moet geloven, ga je na de operatie kapot van de pijn – maar de eerste dag dat ik pijn heb moet nog komen. Voor de ingreep kreeg ik een sterke pijnstiller en die heb ik nog twee dagen geslikt. Ik heb echt nauwelijks last gehad. Na de operatie kreeg ik een gipsspalk en mocht ik drie maanden niks doen. Daarna ben ik rustig aan begonnen met gedoseerde handtherapie. Inmiddels zijn we vijf maanden verder en ik ga volgende week weer aan het werk. Ik moet rustig opbouwen natuurlijk, maar in principe zou ik straks alles weer moeten kunnen. Hoewel het wel een kwestie blijft van goed luisteren naar je lichaam.

Ik kreeg zelfs op zaterdag een telefoontje hoe het ging

Ik ben nu behandeld aan mijn rechterhand en in principe zit aan de andere kant ook slijtage. Ik heb er nu nog geen last van, maar in de toekomst gaat dat wel problemen geven. In dat geval ga ik 100% zeker weer naar drs. De Haas. Ik ben erg gecharmeerd van haar deskundigheid. En wat ik ook erg waardeer is dat ze alles in duidelijke Jip-en-Janneke-taal heeft uitgelegd. In het ziekenhuis ben je een nummer, bij Xpert Clinics Hand- en polszorg is alles veel persoonlijker. Ik kreeg zelfs op zaterdag een telefoontje hoe het ging. Dat is pas zorgen voor je patiënten!”

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak