Ervaring
De reumatoïde artritis van dhr. Krajenbrink

De reumatoïde artritis van dhr. Krajenbrink

"Ik had veel last van mijn polsen. Dr. Oliver Zöphel opereerde zowel links als rechts"

Ik heb sinds 2,5 jaar last van reumatoïde artritis

Dhr. Krajenbrink: “Ik heb sinds 2,5 jaar last van reumatoïde artritis. Het is begonnen toen ik als ambulancechauffeur voor Patiëntenvervoer Nederland vanaf Oostenrijk naar Nederland reed. Ik had toen heel veel pijn in mijn elleboog. Het leek een slijmbeursontsteking te zijn, maar toen ik later dat jaar op vakantie ging naar Kreta nam de pijn toe. De reumatoloog constateerde toen reumatoïde artritis was, een auto-immuunaandoening waarbij de gewrichten ontstoken raken. Bij mij zitten die ontstekingen voornamelijk in de weke delen en dat is heel heftig. Ik word daarvoor met stevige pijnstillers behandeld, anders kan ik mijn bed niet uit komen.

Mijn linkerknie is inmiddels vernieuwd door de orthopeed, maar voor mijn polsen ben ik door dr. Zöphel in Enschede behandeld. Hij heeft mijn linkerpols vastgezet met een plaat en daarvoor bot uit mijn heup gehaald dat als ‘lijm’ moest dienen. Dat is op 2 februari gebeurd en het is goed genezen. Een paar weken geleden is uit mijn rechterpols is een botje weggehaald dat de pinkzenuw blokkeerde. Het doffe gevoel in mijn pink zou binnen 6 tot 12 maanden weg moeten trekken.

Je wordt in bed gelegd, krijgt je verdoving en daarna kan de pret beginnen

Een operatie bij Xpert Clinics Hand- en polszorg, dat is bijna een dagje uit. Je wordt in bed gelegd, krijgt je verdoving en daarna kan de pret beginnen. De artsen in de OK beschikken over een humor, dat is ongekend. Maar zonder gekheid: de zorg is hier wel van een zeer hoog niveau. De mensen bij Xpert Clinics Hand- en polszorg weten waarover ze het hebben.

Ondanks dat mijn linkerpols is vastgezet kan ik nog heel veel dingen doen. Keyboard spelen bijvoorbeeld, fietsen, autorijden, zware dingen tillen, het is allemaal geen probleem. Alleen accordeon spelen kan ik niet meer. Axiaal bewegen gaat met links niet goed, maar de rest werkt perfect. Mijn werk als ambulancechauffeur kan ik door de zware medicatie helaas niet meer uitoefenen. Maar ik ben ook fotograaf en kan mijn spiegelreflexcamera prima bedienen. Ik geef nu een cursus nachtfotografie, waarbij ik leer hoe je met een langere sluitertijd en hogere ISO waardes mooie opnames kunt maken. Daarbij vormen die polsen geen enkel probleem.

Ik ben op zoek naar een oplossing voor deze ziekte

Wat zo vreemd is: ik heb nu twee operaties in Enschede gehad en beide keren geneest het lichaam daarna spontaan. Maar reumatoïde artritis, dat kan het lichaam zelf niets tegen beginnen. Ik lees er nu veel boeken over en doe onderzoek. Ik ben op zoek naar een oplossing voor deze ziekte, maar die is er voorlopig nog niet…”

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak