Ervaring
Het ontbrekende kraakbeen van dhr. Krupers

Het ontbrekende kraakbeen van dhr. Krupers

"Na een sportongelukje hield ik pijnklachten aan mijn hand. Maar op foto’s en echo’s was helemaal niets te zien."

Waarschijnlijk is mijn vinger dubbel geknakt

Dhr. Krupers: “Tijdens het sporten heb ik een ongelukje gehad met mijn hand. Wat er precies gebeurd is, weet ik eigenlijk niet. Waarschijnlijk is mijn vinger dubbel geknakt. Daarna kreeg ik een gigantisch dikke hand en enorme pijnklachten en die zijn gebleven. In het ziekenhuis zijn foto’s gemaakt en zelfs een echo, maar daar was niks op te zien. De artsen zeiden: hou maar rust, dan gaat het wel over. Maar de pijn bleef.

Op eigen verzoek ben ik toen naar Xpert Clinics Hand- en polszorg gegaan. Een karateleerling van mij werkt daar en hij vertelde dat Xpert gespecialiseerd is in hand- en polsaandoeningen. Dr. Zöphel vermoedde dat er bandletsel zou kunnen zijn dus plande hij een operatie in. Twee weken na dat eerste consult ben ik geopereerd. De binnenkant van mijn hand is diep en uitgebreid bekeken, met name om te checken of er geen letsel was aan de banden en pezen. Dat bleek gelukkig niet zo te zijn. Wel ontdekte dr. Zöphel dat ik een stuk kraakbeen mis. Dat kan het gevolg zijn van het vele slaan bij karate, maar zeker weten we dat niet. Dr. Zöphel heeft alles grondig schoongemaakt en toen mijn hand weer dichtgemaakt.

Langzaamaan komt alles nu weer op zijn plek

Na de operatie verliep het herstel voorspoediger dan ik had verwacht. Ik heb een scala aan oefeningen meegekregen die ik thuis heb gedaan. Ik heb nu het vermoeden dat mijn vinger misschien even uit de kom is geweest waardoor de banden zijn opgerekt en het gewricht is verschoven. En door het ontbrekende kraakbeen zijn de pijnklachten ontstaan. Langzaamaan komt alles nu weer op zijn plek. Ik moet wel voorzichtig zijn, want het kraakbeen dat weg is komt niet meer terug. Ik heb nu geen beperkingen meer, ik zit alweer op 80% van de kracht en 95% van de beweeglijkheid. Ik kan en doe alles weer, zonder pijn. Alleen een potje open draaien is nog wat lastig.

Hoewel de oorzaak van mijn klachten dus niet opgehelderd is, heeft de operatie uiteindelijk wel een stukje zekerheid geboden. Er zijn een paar dingen uitgesloten, met name dat ik beschadigingen had aan banden of pezen. En dat vond ik toch belangrijk om te weten.”

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak