Ervaring
De gebroken pols van mevr. Blezer

De gebroken pols van mevr. Blezer

"De gebroken pols van mevrouw Blezer bleef maar klachten geven. Drs. De Haas heeft het probleem met één operatie opgelost."

Fysiotherapie werd afgeraden

Mevrouw Blezer (59): “In december 2013 ben ik gevallen en daarbij brak ik mijn rechterpols. Bij de EHBO werden foto’s gemaakt en werd de pols gezet. Na twee weken gips kwam ik voor een controle en foto’s in een ander ziekenhuis. Fysiotherapie werd afgeraden. Maar bij de volgende controle hoorde ik dat fysio stijfheid had kunnen voorkomen… Dus ben ik alsnog begonnen met fysio en oefeningen. 

Helaas herstelde mijn hand niet goed. De rug van mijn hand was opgezet, mijn vingers waren erg dik en aan de buitenkant van mijn pols, die erg pijnlijk bleef, leek wel een botje uit te steken. Het enige advies dat ik van de artsen kreeg, was: heb geduld, dit heeft tijd nodig en oefening. Inmiddels was het september en de situatie verbeterde weinig. Bij het autorijden had ik nog pijn en na twee regels schrijven was mijn pols al moe.

Zij bekeek de foto’s en zag meteen wat het probleem was

Een collega adviseerde mij naar Xpert Clinics Hand- en polszorg te gaan. Ik heb contact opgenomen en had binnen een week een afspraak met drs. De Haas. Zij bekeek de foto’s en zag meteen wat het probleem was: het spaakbeen was door de val ingekort en verdraaid. Dit had behoorlijk wat gevolgen voor mijn pols en hand. We waren verbaasd dat niemand dat eerder gezien had; er waren al drie keer eerder foto’s gemaakt.

Op 14 november 2014 werd het spaakbeen operatief doorgezaagd en met een plaatje vastgezet zodat alles in mijn pols en hand weer in de juiste positie kwam. Ik zag op tegen de operatie en vroeg om een algehele narcose. Maar enkele dagen voor de operatie belde de anesthesist me op en adviseerde alsnog alleen de arm te verdoven. Zij legde uit dat ik de eerste 24 uur na de operatie veel minder pijn zou hebben dan bij een algehele narcose, en na de operatie ook geen last van misselijkheid. Achteraf ben ik heel blij dat ik voor die blokverdoving gekozen heb. Sterker nog: ik beveel het iedereen aan bij een soortgelijke operatie. En meteen na de operatie stond er een heerlijk kopje thee klaar!

Ik was meteen van veel pijnklachten af

Het resultaat was ongelooflijk: met één operatie was het probleem opgelost. Ik was meteen van veel pijnklachten af en nu, drie maanden later, kan ik inmiddels alles weer. Mijn vingers zijn nog wat dik en de souplesse moet nog terugkomen. Maar dat komt goed, daar heb ik het volste vertrouwen in.

Graag wil ik een groot compliment geven aan drs. De Haas en handtherapeut Rik. Ik ben superblij met mijn behandeling en de specialistische zorg bij Xpert Clinics Hand- en polszorg. Bedankt!”

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak