Ervaring
De ziekte van De Quervain van mevr. Rödel

De ziekte van De Quervain van mevr. Rödel

"Ik voelde me direct op mijn gemak bij dr. Berbel Sluijter."

De huisarts onderzocht me, maar vond niks

Mevrouw Rödel: “Het begon met pijn in mijn linkerhand, vooral ’s nachts. Overdag had ik eigenlijk geen last. Toen het na een paar weken niet overging, ben ik naar de huisarts gegaan. Die onderzocht me, maar vond niks. Het zou wel weer overgaan. Maar dat ging het niet en op een gegeven moment kreeg ik ook overdag last van een pijnlijke duim. Ik ben naar een handtherapeut gegaan en die dacht aan De Quervain (een ontsteking van de peesschede aan de duimzijde van de pols). Ik heb op aanraden van de handtherapeut een standaard duimbrace gekocht, die later overigens totaal niet geschikt bleek. Maar desondanks werd het al snel erger.

Ik ben een andere handtherapeut gaan zoeken en die ging aan de slag met elektrostimulatie. Het hielp allemaal niets. Oké, ik had dus De Quervain en niemand kon me van de pijn afhelpen. Wat nu? Ik ben toen gaan googelen op ‘De Quervain’ en kwam op de website van Xpert Clinics Hand- en polszorg terecht.

Dat dat allemaal in één keer kan is hartstikke fijn, je hoeft dus geen aparte afspraken te maken

Ik ben heel tevreden over hoe het is gegaan vanaf het moment dat ik bij de kliniek kwam. Je hebt geen idee wat je kunt verwachten, alles is vreemd. Maar ik voelde me direct op mijn gemak bij dr. Berbel Sluijter. Ze is heel geduldig, luistert goed en gaf me het gevoel dat ik haar kon vertrouwen. Op 9 juli kreeg ik een injectie in mijn linkerhand en meteen daaropvolgend een op maat gemaakte duimspalk. Dat dat allemaal in één keer kan is hartstikke fijn, je hoeft dus geen aparte afspraken te maken.

In eerste instantie ging het goed. Ik volgde het protocol dat met zo’n spalk gepaard gaat, maar ondanks dit alles kwamen de pijnklachten in oktober weer terug. Mijn hand was zo pijnlijk dat ik er niks meer mee kon doen. Dr. Sluijter stelde voor om te opereren en dat is in december gebeurd. Voor die operatie was ik best wel zenuwachtig, maar de assistentes en het OK-personeel waren heel vriendelijk en stelden me gerust.

Inmiddels gaat het met die linkerhand goed. De pijn is helemaal weg, dat is geweldig. Dingen die ik voorheen niet meer kon, zoals de hond uitlaten of mijn beha vastmaken, kan ik allemaal weer doen. Door de pijn kon ik hiervoor niet meer werken, maar dat gaat ook weer prima. Ik heb nog wel handtherapie en de rekoefeningen zijn best pijnlijk. Mijn hand was namelijk erg stijf geworden en het weefsel heel stug omdat ik er lang mee ben doorgelopen.

Mocht het toch nodig zijn, dan ga ik er veel minder zenuwachtig naartoe

In november 2018 begon mijn rechterhand pijnlijk te worden door dezelfde aandoening, waarschijnlijk door het compenseren van mijn aangedane hand. Daar heb ik in januari een injectie voor gekregen. Gelukkig ben ik er met rechts veel sneller bij. Het gaat nu goed, ik heb weinig of geen last. Hopelijk hoef ik aan die hand niet geopereerd te worden. Maar mocht het toch nodig zijn, dan ga ik er veel minder zenuwachtig naartoe. Het duurt maar 20 minuten en dan is het klaar. Maar nu ga ik eerst genieten van feit dat ik alles weer kan.”

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak