Ervaring
De hypermobiliteit van mevr. Van Dalen

De hypermobiliteit van mevr. Van Dalen

"Die hele herstelperiode heb ik er 100% voor over gehad."

Ik had al jarenlang last van mijn pols maar het werd elke keer weggewuifd

Mevr. Van Dalen: “Ik had al jarenlang last van mijn pols maar het werd elke keer weggewuifd. De huisarts dacht aan overbelasting en gaf het advies om rustig aan te doen, de fysio gaf een brace maar dat hielp steeds maar eventjes. Op een gegeven moment had ik anderhalf jaar non-stop pijn aan mijn pols. Niet heel heftig, maar wel vervelend. Het belemmerde me in mijn werk en bij het sporten. Ik had inmiddels een nieuwe huisarts en die verwees me door naar Xpert Clinics Hand- en polszorg.

Dan merk je wel dat je met echte specialisten aan het praten bent

Drs. Van der Avoort zag meteen wat er hand was: ik bleek hypermobiel. Er zat te veel ruimte tussen mijn pols- en handgewricht. Hij liet het ook zien door mijn pols in een bepaalde stand te zetten. Kijk, zei hij, dat kan bij mijn pols dus niet. Vanaf het eerste gesprek was het een heel duidelijk verhaal, dan merk je wel dat je met echte specialisten aan het praten bent. Drs. Van der Avoort verwees me door naar handtherapeut Tim bij Handencentrum Gorinchem. We hadden meteen goede klik. Bij hem heb ik drie maanden intensieve therapie gevolgd om mijn pols sterker te maken. Het werd wel wat beter, maar de pijn was niet over. Ik dacht: nou, dat was het dan.

Toen zei Tim: we gaan het met drs. Van der Avoort hebben over een operatie. Ik dacht: kan dit dan geopereerd worden? Ik ben op internet gaan zoeken en vond alleen maar horrorverhalen. Dat een operatie heel veel pijn zou geven en dat het maar de vraag was of het zou helpen. Je leest zoveel negatieve ervaringen…

Drs. van der Avoort heeft me heel duidelijk uitgelegd wat hij ging doen: een pees inkorten waardoor er minder ruimte zat op het bot. Het herstel zou wel enkele maanden gaan duren, maar ik kon in verband met mijn werk geen maanden thuis zitten. Tim stelde me gerust: met en spalk zou ik binnen twee weken weer aan het werk kunnen. Ik dacht: ik moet vertrouwen op hun specialisme en kunde. Dus ik ben ervoor gegaan.

Heel gek: je ziet een pols, een pees, en die is van jou

De operatie is in Gorinchem gedaan. Ik werd daar heel goed ontvangen. Ik zag op tegen de plexus verdoving, maar ik had een fijne anesthesist die me liet meekijken op het scherm, me erdoorheen praatte en me geruststelde. Het is inderdaad een venijnige prik maar het viel mij 100% mee.

Eenmaal op de operatietafel vroeg drs. Van der Avoort: wil je niet meekijken? Hij heeft toen een spiegel zo gedraaid dat ik mee kon kijken. Hij liet precies zien wat hij deed. Heel gek: je ziet een pols, een pees, en die is van jou. Na de ingreep kreeg ik een heel dossier mee wat ik wel en niet mocht, tips voor het slapen, superhandig. Ik ben van A tot Z volledig voorzien van informatie.

Na een jaar had ik het volledige gevoel in mijn hand terug

De eerste twee dagen heb ik een vervelend gevoel in mijn pols gehad, maar daarna heb ik geen pijn meer gehad. Ik ben met Tim aan de slag gegaan om in drie maanden mijn mobiliteit terug te krijgen. De eerste weken ging ik twee keer per week naar hem voor de oefeningen, na een paar weken mocht ik ook thuis gaan oefenen. En het resultaat? Na een jaar had ik het volledige gevoel in mijn hand terug. Ik heb helemaal geen pijn meer en kan nu meer met mijn pols dan voor de operatie. Die hele herstelperiode heb ik er 100% voor over gehad."

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak