Ervaring
De handproblematiek van mevr. Van Ommeren

De handproblematiek van mevr. Van Ommeren

"De handtherapeuten zijn volledig gespecialiseerd, dat maakt ze zeer deskundig"

Dr. Zöphel heeft oprechte interesse

Mevr. Van Ommeren: “Sommige artsen kennen wel het kunstje en beheersen het technische deel van hun vak, maar missen het sociale aspect. Dr. Oliver Zöphel heeft wel oprechte interesse in mensen. Hij doet het natuurlijk al lang, is inmiddels gepokt en gemazeld en dat merk je in zijn benadering. Hij vraagt je ook om zelf mee te beslissen over je behandeling. Dat kwam je vroeger echt veel minder tegen.

De eerste keer dat ik bij Xpert Clinics Hand- en polszorg kwam was in 2013. Ik heb artrose en hypermobiele gewrichten, wat betekent dat ik pijn heb, 24 uur per dag. De problemen met mijn vingers en handen begonnen al vanaf dat ik een jaar of 30 was. Ik ben van Indonesische komaf en in onze bevolkingsgroep komt deze problematiek veel voor. Het is bij mij ook erfelijk.

Ik had veel pijn in een vinger

Een patiënte uit onze eigen praktijk, een beroemde glaskunstenares, zette me op het spoor van Xpert Clinics Hand- en polszorg. Zij was bij dr. Thybout Moojen geweest en mijn echtgenoot vroeg: is dat niks voor jouw handproblematiek? De eerste keer dat ik door hem ben behandeld was in 2013. Ik had veel pijn in een vinger, dr. Moojen heeft daar toen een kunstgewricht in gezet. In 2014 zijn de pinnen eruit gehaald en kon ik verder in Enschede op controle. Daar ontmoette ik dr. Zöphel en sindsdien ben ik bij hem onder behandeling.
Ik ben heel wat op de kliniek geweest. Ik heb veel ergo- en fysiotherapie gehad en afgelopen november is er een botuitsteeksel operatief verwijderd. Xpert Clinics Hand- en polszorg heeft me in contact gebracht met Livit Orthopedie, die een aantal mooie ortheses hebben gemaakt die mijn pijnlijke vingers en pezen ondersteunen. Dat vermindert de pijn. Ik kom er nooit meer vanaf, maar het hangt van jezelf af of je het slechter laat worden. Als je niet meer beweegt en stil gaat zitten, werkt dat niet mee. Ik probeer dus zoveel mogelijk mijn vingers en handen op een natuurlijke manier te gebruiken.

De handtherapeuten zijn volledig gespecialiseerd

De handtherapeuten van Xpert Clinics Hand- en polszorg zijn volledig gespecialiseerd en dat maakt ze zeer deskundig binnen hun vakgebied. Ze hebben echt een meerwaarde bij het behandelen van handen en polsen. Het enige probleem is dat ze geen kliniek hebben in het noorden van Nederland. Wij hebben plannen om te verhuizen naar Leeuwarden en dan wordt de afstand een probleem. Ik voel me een beetje in de steek gelaten, dus wil hierbij een dringende oproep doen: kan er alsjeblieft ook een vestiging in Leeuwarden komen?”

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak