Handchirurg

Dr. Akkie Ringburg

Dr. Akkie Ringburg
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
Ringburg, A.N. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.
“Ik wil het beste bereiken voor mijn patiënt. Het vinden van de juiste oplossing en daarmee een tevreden patiënt is het doel.”
Locaties

“Het werken in een team met gelijkgestemden (handchirurgen/handtherapeuten/revalidatiearts) is een verademing. De lijnen in een zelfstandig behandelcentrum (ZBC) zijn korter en daardoor is de behandeling strakker en efficiënter geregeld in vergelijking met de ziekenhuizen.
Ik ben opgeleid als traumachirurg. Een vak waarbij je constant bezig bent om de gevolgen van een ongeval op de functie van de hand-pols te beperken en daarmee de kwaliteit van leven te verbeteren. Een goede hand-pols functie is essentieel voor een goede kwaliteit van leven. Daarom heb ik aansluitend aan mijn opleiding een fellowship hand-pols chirurgie gevolgd in het Universitair Ziekenhuis Gent om het vak in de volle breedte te kunnen uitoefenen. Het blijft me fascineren.
Ik wil het beste bereiken voor mijn patiënt. Iedere patiënt is uniek en voor een probleem zijn vaak meerdere oplossingen mogelijk. Het vinden van de juiste oplossing en daarmee een tevreden patiënt is het doel.
Er zijn veel patiënten die me bijblijven. Sommige omdat ze complexe pathologie hebben en jarenlang bij je terugkomen, andere patiënten omdat hun verhaal je raakt. Als je dan hun klachten kunt verhelpen, is dat het mooiste wat er is.”

Dr. Ringburg voltooide zijn studie Geneeskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam in 2004 en promoveerde daar in 2009. In 2012 ronde hij zijn specialisatie traumachirurgie af en vervolgde deze in 2013 met een Fellowship hand en pols chirurgie in het Universitair Ziekenhuis in Gent (Belgie) op de afdeling orthopedie. Het behalen van het FESSH-diploma (European Board of Hand Surgery) was de laatste belangrijke stap in zijn specialisatie tot hand/pols-chirurg.
Dr. Ringburg is sinds april 2022 werkzaam bij Xpert Clinics hand- en polszorg.

  • BIG nummer
    99061979701
Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak