Handchirurg

Drs. Gertjan Halbesma

Drs. Gertjan Halbesma
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
Halbesma, G.J. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.
“Nadat de diagnose is gesteld, is het mijn doel om samen met de patiënt een behandelplan op te stellen welke voor die specifieke patiënt de beste behandeling is. Hiervoor vind ik het essentieel om een consciëntieuze dokter te blijven die goed luistert naar en communiceert met zijn patiënt.”

“De hand en pols zijn unieke delen van het menselijk lichaam. Ze zijn opgebouwd uit vele verschillende structuren, zoals pezen, zenuwen, gewrichten en bloedvaten, waarbij de relatie tussen al deze structuren onderling erg delicaat is. Een verstoring hiervan kan tot klachten leiden zoals pijn, functiebeperking, krachtsverlies of gevoelsstoornis. De anatomie en complexe samenhang tussen al deze structuren vind ik fascinerend. Het zoeken naar de juiste diagnose kan dan ook erg uitdagend zijn. 
Werken bij Xpert Clinics Hand- en polszorg geeft mij alle mogelijkheden om dit vak zo goed mogelijk uit te kunnen voeren. Ook de handtherapeutische (na)behandeling is uitermate goed georganiseerd binnen Xpert Clinics Hand- en polszorg, en dat is een essentieel onderdeel binnen de handchirurgie.
Het is prachtig patiënten van hun klachten af te helpen, waarvoor ingewikkelde maar soms ook eenvoudige operaties nodig zijn. Zo heb ik tijdens een medische missie in Gambia meerdere peuters geopereerd aan dwangstanden van de vingers (flexiecontractuur) die veroorzaakt waren door brandwonden. Met vrij eenvoudige huidtransposities en huidtransplantaties heb ik hen een normale handfunctie terug kunnen geven.”

Drs. Gertjan Halbesma (1980) studeerde Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen waar hij zijn artsexamen cum laude behaalde. Hierna specialiseerde hij zich tot plastisch, reconstructief en handchirurg in het AMC, Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis te Amsterdam en het Rode Kruis Ziekenhuis te Beverwijk. Na voltooiing van zijn opleiding in 2014 heeft hij reeds bij Xpert Clinics Hand- en polszorg in Velp en Enschede gewerkt. Middels diverse cursussen en congressen verdiepte drs. Halbesma zich verder in de hand- en polschirurgie en in 2014 slaagde hij voor het Europese Handexamen FESSH. In 2015 heeft hij enkele hoog aangeschreven fellowships in Vancouver gevolgd, om zich verder in de hand- en polschirurgie te bekwamen. In 2016 en 2017 heeft hij gewerkt in het ETZ Tilburg, waar hij met name de grotere ingrepen aan de hand en pols uitvoerde. Met ingang van begin 2018 is hij als hand- en polschirurg verbonden aan Xpert Clinics Hand- en polszorg Eindhoven.

  • BIG nummer
    19065003401
Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak