Handchirurg

Drs. Juliaan van Rappard

Drs. Juliaan van Rappard
“Als mijn patiënt uiteindelijk tevreden is over het resultaat heb ik mijn doel bereikt!”
Locaties

“Voornamelijk de mate van efficiëntie werkt prima bij Xpert Clinics. Alle werkprocessen zijn goed op elkaar afgestemd en overbodige (administratieve) handelingen worden zo veel mogelijk weggelaten. Op die manier kunnen patiënten snel aan hun klacht geholpen worden, in een bovendien meestal aangename werkomgeving.
Mijn specialisatie ligt bij hand- en polschirurgie.
Een hand zit heel ingenieus in elkaar, vooral als je bedenkt wat voor een bewegingen je er allemaal mee kan doen. Als je je dan realiseert welke structuren dit dan mogelijk maken, is het bijna een wonder dat dit normaal zo goed gaat.
Als je klachten hebt van je handen, kan dit direct grote impact hebben op je alle daagse bezigheden, werk, etc. Dit kan soms erg invaliderend zijn. De creatieve oplossingen die er zijn voor veel problemen is nou juist datgene wat ik zo fascinerend vind aan dit vak, iets waar je je leven wel aan kan wijden!
Allereerst probeer ik mijn patiënt goed te begrijpen. Je maakt een inschatting van hoe iemand is, wat zijn/haar (thuis)situatie is en in hoeverre de klacht een beperking is. Vervolgens probeer ik oplossingen te schetsen voor het probleem en samen met de patiënt een op maat gemaakt plan te bepalen. Als mijn patiënt uiteindelijk tevreden is over het resultaat heb ik mijn doel bereikt!
Jaren geleden kwam er een patiënt bij ons, die in een psychose zijn eigen onderarm volledig had afgezaagd. In een paar uur durende operatie werd zijn arm weer gereplanteerd. Jaren geleden kwam ik hem opnieuw tegen; zijn psychose was goed behandeld en hij had een vrij goede handfunctie van de eerder geamputeerde onderarm.”

Drs. Juliaan van Rappard heeft zijn studie Geneeskunde in Leiden gevolgd waarna hij in 2013 zijn specialisatie plastische chirurgie in Leeuwarden afrondde.
Na een aantal jaren werken binnen de plastische chirurgie richt Van Rappard zich op dit moment op hand- en polschirurgie bij Xpert Clinics. 
 

  • BIG nummer
    29916782401
Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak