Een skiduim behandelen in vier simpele stappen

Een skiduim behandelen in vier simpele stappen

Een skiduim behandelen in vier simpele stappen

Het skiseizoen is in volle gang. En dat is ook te merken bij onze hand- en polsspecialisten die in deze periode veel mensen zien met een zogenaamde skiduim. Maar wat is zo’n skiduim precies? En nog belangrijker, hoe komt u zo snel mogelijk van de klachten af als u er last van heeft. In dit artikel geven we meer toelichting over het behandelproces bij een skiduim. Een algemene toelichting weliswaar, want elke skiduim behandelen wij op basis van een persoonlijk behandelplan, dat is afgestemd op uw unieke situatie en symptomen.

Laten we beginnen met een korte introductie van de skiduim, een klacht die helaas aan populariteit groeit. Zoals de naam al vermoed is de skiduim een klacht die door een val tijdens het skiën ontstaat. Het vallen met een skistok in de hand zorgt dat de duim te ver opzij klapt. Hierdoor kan de gewrichtsband verslappen, verreken of zelfs scheuren. Het gevolg? Een opgezwollen, pijnlijke duim en verlies van kracht. Herkenbaar voor u? Maak dan een afspraak in onze kliniek. 

Het behandelproces
Bij Xpert Clinics behandelen we uw skiduim xtra snel en vakkundig. Niet alleen bent u binnen enkele dagen aan de beurt voor een eerste consult, maar start uw behandeltraject vaak al binnen twee weken. Het bestaat uit vier stappen die samen zorgen voor een optimaal herstel.

1.    Een afspraak maken
Heeft u de symptomen van een skiduim, blijf er dan niet te lang mee lopen. Vraag uw huisarts om advies en maak een afspraak voor een consult bij een kliniek in uw regio. Voor het maken van een afspraak heeft u een verwijzing van uw huisarts nodig. Met deze verwijzing wordt uw behandeling bij Xpert Clinics volledig vergoed door uw zorgverzekeraar.

2.    Eerste consult
Uw eerste consult is meteen met de specialist die uw gehele behandeling doet; een ervaren handchirug met gespecialiseerde kennis over uw klacht. Op basis van onderzoek stelt de specialist een diagnose, bespreekt hij met u de wensen en mogelijkheden én wordt er samen met u een persoonlijk behandelplan opgesteld. U maakt nu direct kennis met de therapeut die uw herstel zal begeleiden.

3.    Behandeling
De behandeling start zo snel mogelijk. Heeft u een verrekte of slechts gedeeltelijk gescheurde gewrichtsband van uw duim? Dan heeft u waarschijnlijk geen operatie nodig. U krijgt een spalk voor uw hand en duimbasis zodat onnodige spanning wordt voorkomen en de band kan herstellen. Bij losse botfragmenten of een volledig gescheurde gewrichtsband moet u worden geopereerd. Op basis van uw persoonlijke situatie legt de specialist u uit welke operatie het meest geschikt is voor u.

4.    Herstel
Om de kracht en bewegingsvrijheid maximaal te herstellen begeleiden wij met handtherapie uw herstel. Dit is een combinatie van fysiotherapie en ergotherapie om uw hand weer soepel en sterk te maken.
Dankzij de specifieke kennis van onze handtherapeuten krijgt u een optimale begeleiding, is uw hersteltijd zo kort mogelijk en het eindresultaat zo goed mogelijk.

Blijf niet langer wachten met klachten
Heeft u een skiduim of een andere hand- of polsklacht? Wacht dan niet onnodig lang met behandeling om meer schade te voorkomen. Vraag uw huisarts om advies en maak met uw verwijzing een afspraak via ons informatiecentrum.

Neem contact op

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak