Ervaring
De duimbasisartrose en Dupuytren van dhr. Van der Sleen

De duimbasisartrose en Dupuytren van dhr. Van der Sleen

"Van mij krijgt de kliniek een dikke tien."

Elke dag pijn

Dhr. Van der Sleen: “Ik ben nu 69 en nog heel vitaal. Ik fiets veel, speel accordeon en doe graag leuke dingen. Maar als je elke dag pijn hebt en daar ook ’s nachts van wakker ligt, is dat behoorlijk irritant. De pijn zat aan beide kanten in het duimgewricht en werd op een gegeven moment zo erg dat ik eigenlijk niks meer kon doen. Heel vervelend. De huisarts adviseerde om naar Xpert Clinics Hand- en polszorg in Zeist te gaan om te zien wat eraan gedaan kon worden.

100% meegevallen

Dr. Guus Vermeulen heeft direct een foto gemaakt van beide handen en constateerde dat beide duimgewrichten compleet versleten waren. De botjes komen daar tegen elkaar en dat veroorzaakt die pijn. Daarnaast constateerde hij dat ik de ziekte van Dupuytren heb, waardoor mijn pink krom stond. Hij adviseerde om daar snel wat aan te laten doen, want in het beginstadium zijn de strengen nog goed te behandelen. Voor mijn duimbasisartrose stelde hij hydrocortisone-injecties voor.

In juli ben ik geholpen aan mijn rechterhand. De Dupuytren is operatief behandeld en in mijn duim is een cortison injectie gezet. Ik zag wel tegen die prikken op maar het is me 100% meegevallen. De behandeling is prima verlopen, snel en efficiënt. Wat me opviel in de kliniek is dat iedereen adequaat en gemotiveerd werkt, van de telefoniste tot de behandelend arts. De ontvangst was sympathiek en hartelijk, ondanks de coronatijd.

In goede handen

Het is een genot om nu mijn rechterhand weer te kunnen gebruiken zonder pijn. Door te sporten kunnen de spieren eromheen wat sterker gemaakt worden en dat zou nog kunnen helpen. In november hebben we een vervolgafspraak om te bespreken hoe we verder gaan. Ik heb het gevoel dat ik hier in goede handen ben. Van mij krijgt de kliniek een dikke tien.”

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak