Handchirurg

Dr. Guus Vermeulen

Dr. Guus Vermeulen
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
Vermeulen, G.M. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.
“Patiënten met een hand- of polsprobleem zijn vaak niet in staat goed hun werk uit te voeren. Daarom streef ik er altijd naar om patiënten snel te behandelen met een zo kort mogelijke nabehandeling, zodat ze weer snel kunnen terugkeren in het arbeidsproces.”

"Binnen de plastische chirurgie is de hand- en polschirurgie het vak dat mij het meest aanspreekt doordat het complex is en veeleisend. Daarnaast moet een handchirurg alle mogelijke technieken beheersen, van microchirurgie tot plaat- en schroefwerk. Dat maakt het werk zeer interessant.
Het afgelopen jaar heb ik een patiënt behandeld wiens rechteronderarm volledig was geamputeerd door een cirkelzaag. Na een operatie van zo’n zes uur is het gelukt zijn onderarm te replanteren. Zijn grootste hobby was autorijden. Toen ik hem na enkele maanden tegenkwam in het ziekenhuis riep hij: ‘Hé doc, ik ben weer met de auto en het schakelen met mijn rechterhand lukt alweer.’ Dat gaf een zeer bevredigend gevoel. Dit soort grote letsels komen slechts enkele malen in je carrière voorbij – dit zijn de patiënten die je niet snel vergeet…”

Dr. Guus Vermeulen (1979) voltooide zijn studie geneeskunde in Utrecht. In de Isala Klinieken in Zwolle specialiseerde hij zich tot plastisch chirurg. Dr. Vermeulen is sinds 2014 als handchirurg verbonden aan Xpert Clinics Hand- en polszorg, maar de banden met onze kliniek zijn er al langer: sinds 2007 doet hij belangrijk promotieonderzoek voor Xpert Clinics Hand- en polszorg, Isala Klinieken en het EsrasmusMC naar de behandeling van duimbasisslijtage. Hij onderzocht welke technieken de voorkeur hebben in verschillende stadia van de ziekte. Dr. Vermeulen maakt deel uit van een commissie van zeven specialisten die werken aan de Nederlandse richtlijn voor de behandeling van duimbasisslijtage.

  • BIG nummer
    49064967201
Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak