Ervaring
De duimbasisartrose van mevrouw Wilmink

De duimbasisartrose van mevrouw Wilmink

“Hier ben je echt geen nummer.”

Pijn door duimbasisartrose

Mevr. Wilmink (66): “Ik was al eerder met handklachten bij Xpert Clinics geweest. Ik had last van mijn duim en bleek duimbasisartrose te hebben. Ik heb toen een spalkje gekregen en ook handtherapie en dat heeft een hele tijd goed geholpen. Maar nu ging het niet meer. Er zat een klein bobbeltje onder de huid bij mijn duim en dat is verder gaan groeien. Op een gegeven moment drukte het puntje tegen mijn huid aan en omdat het uitstak stootte ik er steeds tegenaan. Ik had er zoveel pijn van, ik kon wel janken. Daarnaast werd het steeds moeilijker om mijn hand goed te gebruiken. Ik kon niet alles meer vastpakken, die duim werd helemaal gevoelloos.

Hier ben je geen nummer

Drs. Arjen Blomme heeft me geopereerd. Hij heeft het puntje dat naar buiten stak helemaal weggehaald. Daar had ik het meeste last van en die pijn is nu helemaal weg. Om de duimbasis te versterken heeft hij een pees uit mijn arm gehaald en die om de duimbasis heen gelegd. Met de kliniek heb ik hele goede ervaringen. Het gaat er heel anders aan toe dan in een groot ziekenhuis. Hier ben je iemand, je voelt je geen nummer. Je kunt zeggen waar je mee zit, dat kan ik in groot ziekenhuis niet. Alles is heel menselijk, ze praten gewoon met je.

Fijn behandeld door de handtherapeuten

Ze hadden me van tevoren goed uitgelegd dat het herstel best een lang traject zou worden. Ik ben altijd geholpen door dezelfde handtherapeuten. Die hebben mij heel fijn behandeld. Als het niet ging omdat het veel pijn deed, dat mocht ik stoppen. Ze hebben ook goed meegedacht met mijn hobby’s. Ik hou bijvoorbeeld van schilderen, iets wat de laatste maanden gewoon niet meer ging. Ze hebben gekeken hoe ik mijn kwasten vastpak en hoe ik de spatels gebruik. Ook al ben ik rechtshandig, je hebt je linkerhand toch bij veel dingen nodig. Daar ben ik nu wel achter gekomen.

Langzaam opbouwen

De operatie is nu ruim 3 maanden geleden. Het is nog niet hoe het moet zijn en waarschijnlijk wordt het nooit meer helemaal als vroeger, maar het gaat nu al veel beter. Ik hoef niet meer naar therapie toe maar doe thuis nog wel oefeningen. Op de therapiekaart staat precies wat ik moet doen. Ik kan mijn hand nu weer gebruiken en heb alweer genoeg kracht om de dagelijkse dingen te doen. Ik mag graag tuinieren, dat kan wel weer. Geen zware dingen natuurlijk, maar plantjes planten en bordertjes maken, dat lukt wel. Ook puzzelen doe ik veel, eindelijk kan ik die stukjes weer goed oppakken. En ik ben ook weer aan het schilderen, daar word ik blij van. Ik doe heel rustig aan en ga niks forceren, daar ben ik heel alert op. Je moet niet over je grenzen heen gaan en het langzaam opbouwen hebben ze gezegd. Daar luister ik goed naar.”

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak