Ervaring
De ganglion van mevr. Bakker

De ganglion van mevr. Bakker

“Handtherapeute Renske zorgde ervoor dat ik niet over mijn grenzen ging."

Ganglion op de pols

Mevr. Bakker: “Ik had een ganglion op mijn linkerpols en dit veroorzaakte een blokkade bij het bewegen van mijn pols. Mijn klachten kwamen en gingen weer. Soms had ik er een week last van, daarna een paar maanden niet meer en daarna weer drie weken wel, dus het was wisselvallig. Al met al heeft het bijna een jaar geduurd. Toen de pijn na twee maanden niet meer wegging, heb ik alsnog actie ondernomen.

Een operatie was nodig

Ik was in 2014 ook al bij Xpert Clinics geweest voor hetzelfde probleem, maar dan aan mijn rechterpols. Ik heb de kliniek toen als zeer prettig ervaren en dat was nu ook weer het geval. Het consult met dr. Thybout Moojen liep goed. Doordat ik hetzelfde probleem al eerder had, wist ik al wat er mij stond te gebeuren en de arts heeft dit dan ook bevestigd. Een operatie was dus nodig. Het ganglion is verwijderd en daarbij is er ook een verstevigende polsband geplaatst. De operatie verliep snel en voorspoedig. 

Handtherapie voor kracht en beweging

Het herstel was in het begin moeizaam, maar uiteindelijk ging het goed. Ik had best veel last, maar dat ging na zes tot acht weken wel beter. Ik heb ook handtherapie gehad: eerst 3 dagen in de week en na 5 weken werd het 2 dagen in de week. Na 3 maanden was ik klaar. Het doel van de therapie was om de kracht in mijn hand weer terug te krijgen en te leren met welke houding ik mijn pols het beste kon gaan gebruiken. Daarnaast werd ook de beweging van het buigen van mijn pols wekelijks gemonitord.

Tevreden met het eindresultaat

Handtherapeute Renske de Jongh was zeer prettig en vriendelijk. Ze luisterde naar wat ik zei en als ik last had bij een oefening dan dacht ze mee met hoe dat dan anders opgelost kon worden. Ze zorgde er ook voor dat ik niet over mijn grenzen ging en heeft mij dan ook goed begeleid. Soms wilde ik te snel zwaardere oefeningen doen en dan zorgde zij ervoor dat ik weer wat gas terugnam.

Met het eindresultaat ben ik tevreden. Ik kan nu weer 95% van wat ik voorheen kon. Er zijn geen functiebeperkingen, maar ik ben nog wel voorzichtig. Ik ben dankbaar dat Xpert Clinics en Renske mij zo goed hebben geholpen.”

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak