Handchirurg

Dr. Thybout Moojen

Dr. Thybout Moojen
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
Moojen, T.M. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.
“De hand- en polsgerelateerde problematiek is groot en zal in de toekomst toenemen. De meeste klachten die wij nu in de kliniek zien worden veroorzaakt door het werk.”

"De meeste klachten die wij nu in de kliniek zien worden veroorzaakt door het werk. RSI-problemen, bijvoorbeeld bij mensen die veel achter de computer werken, komen heel vaak voor. Ook zenuwbeklemmingen zoals het Carpaal Tunnel Syndroom zien we steeds meer. Uit een Engels onderzoek is gebleken dat het aantal mensen met een Carpaal Tunnel Syndroom in vier jaar tijd met maar liefst 30% is gestegen. En in al die gevallen is het belangrijk dat de aandoening op tijd en op de juiste manier wordt behandeld. Maar er is nog een andere oorzaak van de toename van hand- en polsproblemen. We blijven steeds actiever leven, ook wanneer we ouder worden. Onze gewrichten worden dus een langere periode heel intensief belast. Een goed voorbeeld hiervan is gewrichtsslijtage van het duimgewricht (duimartrose). Naar schatting 1 op de 3 vrouwen boven de 40 jaar krijgt hiermee te maken. Duimbasisslijtage is bij uitstek een gebied dat nu onderbehandeld wordt; mensen krijgen te horen dat ze er maar mee moeten leren leven. Dat is echter níet de visie van de handchirurgen bij Xpert Clinics Hand- en polszorg! Dat mensen met hun pijnklachten moeten leren leven, daar geloven wij niet in. Vrijwel iedere aandoening kan worden behandeld. Voor dit type klacht, maar ook voor alle andere aandoeningen aan uw hand, pols of arm, zullen wij altijd zoeken naar de best mogelijke oplossing.”

Dr. Thybout Moojen studeerde in het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam. Hij volgde zijn opleiding tot plastisch chirurg in Amsterdam en Zwolle. Dr. Moojen promoveerde op het gebied van de pols aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna superspecialiseerde hij zich verder op het gebied van hand en pols in het Hospital for Special Surgery in Wrightington. In 2006 behaalde hij de hoogste score bij het European Hand Exam van de Europese Verenigingen voor Handchirurgie (FESSH). In samenwerking met Erasmus MC is hij in 2007 gestart met het opzetten van de opleiding Handchirurgie Nederland en heeft hij in 2008 een onderzoeksgroep opgezet. Samen met drs. Reinier Feitz startte hij in 2008 Xpert Clinics Hand- en polszorg op.

  • BIG nummer
    39048884401
Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak