Ervaring
De proximale rij carpectomie van dhr. Quint

De proximale rij carpectomie van dhr. Quint

“Achteraf denk ik: had me maar eerder doorgestuurd…”

SLAC-pols

Dhr. Quint (61): “Vorig jaar oktober ben ik naar de huisarts gegaan omdat ik pijn had in mijn pols. Even afwachten was het advies. De klachten werden inderdaad minder, maar kwamen daarna weer terug. Draaien, buigen, knijpen: het was allemaal pijnlijk. Ik heb toen een verwijzing naar het ziekenhuis gekregen, daar ben ik prima geholpen. Ik kreeg een spuit tegen de pijn en er werden een foto en CT-scan gemaakt. De arts zei: dat ziet er niet mooi uit. Ik had een peesontsteking in mijn duim en een SLAC-pols. Omdat er een bandje in mijn pols kapot was, waren er botjes verschoven. Er zat een hele bult. Ik ben chauffeur en dit zou weleens het einde van mijn werk kunnen worden.

Doorgestuurd naar Xpert Clinics

De arts zei: we gaan eerst kijken wat we met therapie en een brace kunnen doen. Maar dat hielp allemaal niks. Dat heeft geduurd tot juli. In de tussentijd ben ik ook nog een keer geopereerd. Er zijn zenuwen weggehaald om de pijn te verminderen, maar dat hielp ook niet. De arts had eerder al gezegd: als ik het niet meer weet, stuur ik u naar Xpert Clinics. Achteraf wilde ik dat ze dat in februari al had gedaan.

Pols-operatie

Ik kwam bij drs. Jeroen van Uchelen, een hele sympathieke man. Hij vroeg wat er aan de hand was, dat heb ik uitgelegd. De CT-scan was opgestuurd maar hij maakte zelf ook nog een foto. Toen vroeg hij aan mij: wat wil je? Nou, van de pijn af en weer kunnen werken. Hij zei: dat gaan we doen, ik ga opereren en als alles goed gaat zie ik u over 15 jaar pas weer terug. Dat vond ik een mooi vooruitzicht. Ik ben nu 61, als ik 76 ben zien we wel weer. Dokter Van Uchelen heeft precies uitgelegd wat er ging gebeuren. Hij heeft een rij botjes weggehaald (proximale rij carpectomie).

De handtherapie was super

In het begin ben ik elke week naar de handtherapie gegaan, dat was ook super. Die mensen van Xpert Handtherapie weten waar ze over praten, ze weten precies hoe ze het aan moeten pakken. Ik moest thuis oefeningen doen, dus heb ik een hele mand met spullen aangeschaft zodat ik goed kon oefenen. Ik heb er alles aan gedaan om de kracht en beweging terug te krijgen.

In augustus ben ik geopereerd, in oktober kon ik alweer werken. Ongelooflijk, zo vlot als dat ging. Ik had zeven maanden thuisgezeten en dat was ik echt wel zat. Nu kan ik weer gewoon de weg op. Ik ben hier dus echt happy mee.”

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak