Handchirurg

Drs. Jeroen van Uchelen

Drs. Jeroen van Uchelen
“Patiënten hebben één ding gemeen, of het nu de elektricien is met een polsbreuk of de gepensioneerde golfer met duimbasisartrose, ze verdienen allemaal de beste en meest efficiënte behandeling.”

“Na 13 jaar met veel plezier gewerkt te hebben in het Isala te Zwolle, kreeg ik de mogelijkheid om te gaan werken bij Xpert Clinics Hand- en polszorg om daar te kunnen doen wat ik ambieer: Het leveren van de beste hand- en polszorg.
Ik heb ooit een jongeman geopereerd die aan de verkeerde kant van de houtkloofmachine kwam met zijn pols. Zijn hand was volledig geamputeerd.  Dezelfde nacht hebben we uren geopereerd om de hand te replanteren. De uitkomst van dit soort letsels is helaas vaak teleurstellend. De patiënt volgde een intensief revalidatieprogramma en we verloren elkaar uit het oog. Jaren later kwam hij mee met zijn moeder naar mijn spreekuur, en hij gaf mij een ferme hand; zijn moeder was nu de patiënte. Moeder vertelde vol trots dat haar zoon zo goed hersteld was dat hij een vaste baan heeft gekregen als buschauffeur. Daar krijg ik nou energie van!”

Drs. Jeroen van Uchelen (1974) studeerde Geneeskunde aan de Universiteit van Utrecht (1992). Al vroeg tijdens zijn studie startte hij met wetenschappelijk onderzoek op de afdeling Plastische chirurgie van het UMCU (Universitair Medisch Centrum Utrecht). In 2001 startte hij met zijn opleiding tot plastisch chirurg. Na het behalen van het Europees examen in oktober 2007 in Madrid, werd hij European Board Certified Plastic Surgeon. Sinds december 2007 was hij werkzaam als plastisch-, reconstructief- en handchirurg in het Isala ziekenhuis te Zwolle. Sindsdien is hij zich verder gaan specialiseren in de hand- en polschirurgie. In 2010 werd het Europees Hand Chirurgisch Examen in Boekarest met succes afgelegd en in 2011 werd hij fellow van the European Wristarthroscopy Society. Tevens was hij secretaris bij de Nederlandse Vereniging voor Handchirurgie (2009-2014).Naast zijn werk behaalt hij veel plezier uit het geven van onderwijs aan specialisten in opleiding (bijvoorbeeld de Dutch Wrist Arthroscopy Course in Rotterdam of de Tulp Wrist Course in Utrecht).

  • BIG nummer
    19051315201
Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak