Ervaring
De gebroken pols van dhr. Haast

De gebroken pols van dhr. Haast

"Tijdens een crossongeluk brak ik mijn pols. Het advies van drs. Feitz was duidelijk: er moest snel geopereerd worden"

Mijn pols was praktisch van mijn arm afgebroken

Dhr. Haast: “Ik heb een bedrijf in quads en ATV’s (all terrain vehicles). Tijdens een rit met een SxS (side by side) maakte ik een stuurfout, waardoor het voertuig over de kop sloeg. Het gebeurde met een lage snelheid, maar de gevolgen waren groot: ik had een lichte hersenschudding, mijn pols was praktisch van mijn arm afgebroken en mijn pink was verbrijzeld. Op de eerste hulp werd mijn arm in het gips gezet. Ik moest een nacht blijven en de volgende dag zou ik geopereerd worden. Maar de volgende ochtend was er een andere behandeld arts en die vond het niet noodzakelijk om te opereren. De breuk stond keurig en zou vanzelf wel goed groeien. Ik mocht dus naar huis.

Donderdagmiddag kon ik al onder het mes

Om de paar dagen moest ik terug naar het ziekenhuis voor controle, maar het voelde niet goed. Ik had er geen vertrouwen in. Ik ben toen eens rond gaan kijken op internet en kwam bij Xpert Clinics Hand- en polszorg Rotterdam uit. Daar kon ik snel terecht voor een intake. De arts die mij op maandag zag wilde even overleggen met drs. Feitz. Op dinsdagochtend werd ik al gebeld: drs. Feitz gaf het dringende advies om snel te opereren omdat de breuk nog vers was. Donderdagmiddag kon ik al onder het mes. Drs. Feitz heeft een plaat over mijn arm c.q. pols gezet om alles vast te schroeven. Op mijn verzoek heeft hij ook nog even goed naar mijn pink gekeken. Op de foto’s was het niet goed te zien, maar bij nadere inspectie bleek mijn pink niet gewoon gebroken maar helemaal verbrijzeld te zijn. Ook die breuken heeft hij hersteld.

Het verband en de spalk mochten er na een paar dagen alweer af en toen ben ik meteen volop gaan revalideren. De kracht en het gevoel zijn nog niet helemaal terug, maar de beweging wel voor 80 tot 90%. Het is pas vierenhalve maand geleden en ik ben nu al verder dan ze ooit dachten dat ik zou komen. De fijne motoriek en de echte kracht, die mis ik nog. Maar de verwachting is dat het binnen een half jaar zo goed als verholpen moet zijn.

Enorm blij

Ondank alle hectiek rondom de operatie – die ineens heel snel ingepland moest worden omdat het spoed had – ben ik heel tevreden over hoe het gelopen is. Alles werd goed en duidelijk uitgelegd en de behandeling is prima gegaan. Als ik zie waar ik nu sta, dan ben ik daar enorm blij om.”

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak