Handchirurg

Drs. Reinier Feitz

Drs. Reinier Feitz
“"Persoonlijk wil ik me graag inzetten om de traumazorg voor handletsel de komende jaren sterk te verbeteren. Wanneer iemand pees-, zenuw- of botletsel heeft, moet dat namelijk liefst binnen 72 uur gerepareerd worden. Wacht je langer, dan is de schade veel moeilijker te herstellen - met alle risico's en complicaties van dien."”
Locaties

Drs. Reinier Feitz studeerde in Groningen en Amsterdam. Na zijn studie werkte hij in het Centraal Militair Hospitaal Utrecht en het Erasmus MC. De opleiding tot plastisch chirurg vond plaats in het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam, St. Franciscus Ziekenhuis, Brandwondencentrum, Daniël den Hoed Kliniek en het Sophia kinderziekenhuis. Na de opleiding tot plastisch chirurg superspecialiseerde hij zich in hand-, pols- en perifere zenuwchirurgie in Sydney, Australië. In 2003 deed drs. Feitz het Europees examen (FESSH), in 2004 het European Plastic Surgery examen (EBOPRAS) en in 2008 behaalde hij het Europees Handexamen in Lausanne, Zwitserland. Hij studeerde de Harvard Managing Healthcare Delivery en in 2017 aan de Singularity University, waar hij het Executive Program (CA, VS) voltooide. Daarnaast is drs. Feitz medeoprichter van Xpert Clinics Hand- en polszorg. Als medisch ondernemer en handchirurg is hij een veelgevraagd spreker op nationale en internationale bijeenkomsten. Hij publiceert uitgebreid op het gebied van handchirurgie en is actief als medicolegal expert (NVMSR). Hij is ook bestuurslid van Equipe Zorgbedrijven.

Meer over drs. Reinier Feitz

Zijn grote doel was om de incidentele en ad hoc verzameling van patiëntgegevens te veranderen in een geroutineerd kwaliteitsregistratiesysteem van gezondheidsgegevens. Oorspronkelijk begon hij in 2005 met deze gedachte en door langzaam daaraan te werken, realiseerde hij samen met een team eindelijk dat er een kwaliteitsregistratiesysteem (Pulse) op zijn plaats was voor elke patiënt. Zijn huidige doel is om voorspellende en geïndividualiseerde geneeskunde toe te passen op het gebied van handchirurgie.

"Wat doe je wanneer je een ongeluk hebt waarbij je hand gewond raakt? Precies: dan ga je naar de spoedeisende hulp. Daar word je geholpen door een arts die de schade zal bekijken. Klinkt goed, toch? Helaas blijkt de praktijk blijkt minder ideaal.

Ongeveer 60% van de patiënten die wij zien bij Xpert Clinics Hand- en polszorg komt voor een second opinion en in de meeste gevallen gaat het om een trauma dat elders geen optimale behandeling heeft gekregen. Dat is jammer, maar goed te begrijpen. Handletsel is namelijk zó gecompliceerd en vraagt om veel specialistische kennis. Ongeveer de helft van alle schadeclaims op de afdeling spoedeisende hulp zijn het gevolg van gemiste diagnoses of verkeerde behandeling van handletsels. En dat is denk ik nog maar de top van de ijsberg. Ik vind dat daar verandering in moet komen.

Inmiddels heeft Xpert Clinics Hand- en polszorg meerdere vestigingen verspreid door Nederland en beschikken we over zoveel poli’s, dat we altijd binnen 72 uur hulp kunnen bieden. Patiënten worden dan gezien door gespecialiseerde handchirurgen, die exact kunnen inschatten welke behandeling de beste is."

  • BIG nummer
    99045297401
Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03 Plan een intake