Ervaring
De proximale rij carpectomie van dhr. Hartlief

De proximale rij carpectomie van dhr. Hartlief

"Na een fietsongeval bleef ik last houden van mijn pols. Drs. Feitz hielp me van mijn klachten af."

Op een gegeven moment kon ik zelfs geen pot meer open maken

Dhr. Hartlief: “Nadat ik zeven jaar geleden op de ATB over de kop ben gegaan, bleef ik last houden van mijn pols. Ik dacht eerst aan een kneuzing en inderdaad: de pijn nam wat af. Maar na verloop van tijd kreeg ik steeds meer last van mijn pols, vooral de binnenkant was pijnlijk. Ik dacht dat het misschien reuma zou kunnen zijn, maar dat bleek niet het geval. In de loop van de jaren nam de pijn steeds meer toe, op een gegeven moment kon ik zelfs geen pot meer open maken. Ook de polsbrace die ik droeg hielp niet, het was echt hopeloos en de pijn werd steeds erger.

Ik ben toen naar de plastisch chirurg in het ziekenhuis gegaan. Die stelde een operatie voor maar dat leek mij niet gunstig. Per slot van rekening doet zo’n chirurg allerlei ingrepen en ik wilde liever naar een echte specialist. Toen hoorde ik van iemand over Xpert Clinics Hand- en polszorg. Op mijn verzoek heeft mijn huisarts me doorgestuurd naar drs. Feitz.

Ik dacht eerst nog: dat oefenen kan ik zelf wel maar het is heel goed dat ik die begeleiding heb gehad

Uit het onderzoek bij Xpert Clinics Hand- en polszorg bleek dat het scaphoid bot gebroken was. In de loop van de jaren is dat botje gaan vergroeien. Het werd steeds groter en kwam uiteindelijk knel te zitten – vandaar dat de pijn ook steeds heftiger werd. Drs. Feitz gaf me twee opties: de pols vastzetten of een proximale rij carpectomie waarbij drie botjes uit mijn hand werden verwijderd. Vastzetten geeft veel beperkingen, dus heb ik voor de tweede optie gekozen.  De eerste weken na de operatie heb ik veel pijn gehad, dat viel wel tegen. Daarna ben ik gestart met handtherapie en dat heeft heel erg geholpen. Ik dacht eerst nog: dat oefenen kan ik zelf wel maar het is heel goed dat ik die begeleiding heb gehad.

De pijn is helemaal verdwenen

Inmiddels zijn we een jaar verder en het gaat prima. De pijn is helemaal verdwenen en ik kan alles weer. Ik spit weer in de tuin en zit ook weer op de ATB. Wanneer je in het bos over boomwortels fietst, stoot dat enorm in je handen. Maar zelfs daar heb ik geen last van. Ook heb ik geen beperkingen in mijn bewegingen. Drs. Feitz heeft het probleem prima opgelost en daar ben ik zeer gelukkig mee.”  

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak