Ervaring
De gescheurde TFCC van dhr. Oussoren

De gescheurde TFCC van dhr. Oussoren

"Tijdens een ongelukje met een golftrolley scheurde ik iets in mijn pols. Dr. Xander Smit zorgde ervoor dat ik nu weer volop kan golfen"

Ik kon niet eens meer schrijven zonder pijn

Dhr. Oussoren: “Ik ben een fervent golfer. In mei vorig jaar fietste ik met mijn golftrolley naar huis en tijdens het fietsen kantelde de trolley. Ik wilde hem snel even terugzetten - en toen ging het mis. Ik had veel pijn aan mijn pols en ging naar de huisarts. Die stuurde me voor foto’s naar het ziekenhuis en liet ook mijn bloed onderzoeken om te zien of er geen ontsteking zat. Maar de foto’s en bloeduitslagen waren goed. Ik werd naar huis gestuurd met de mededeling: ‘Het zal wel een kneuzing zijn, over een paar weken zal het wel beter worden.’

Maar het werd niet beter, sterker nog: ik kon niet eens meer schrijven zonder pijn. Dus weer terug naar de huisarts, weer foto’s, weer bloedonderzoek. En weer kwam daar niets uit. De huisarts wilde me uiteindelijk doorsturen naar een reumatoloog, maar dat leek me niet zinvol – de bloeduitslagen waren immers goed. Toen ben ik zelf op internet op zoek gegaan naar alternatieven en al snel kwam ik bij Xpert Clinics Hand- en polszorg uit. Toen ik zag dat de behandeling daar gewoon vergoed wordt door de zorgverzekeraar, heb ik meteen een afspraak gemaakt. Binnen een week kon ik terecht.

Dr. Xander Smit vermoedde tijdens het eerste consult meteen al dat de TFCC (soort meniscus van de pols) gescheurd was. Tijdens de kijkoperatie een week later werd dat bevestigd. Drie weken later heeft dr. Smit me geopereerd. Tijdens de ingreep zei dr. Smit: ‘De TFCC is behoorlijk beschadigd, dit is een grotere ravage dan ik gedacht had.’ Ik vroeg meteen of ik wel weer zou kunnen golfen. Maar dr. Smit antwoordde: ‘Als ik eerlijk moet zijn zie ik dat somber in…’

De TFCC werd met een anker vastgezet, mijn arm werd in het gips gezet en na twee weken kreeg ik een spalk. Toen mocht ik aan de slag met een handtherapeut. En dat ging fantastisch. Het herstel ging met sprongen vooruit en dat bleek ook uit de metingen; de kracht in mijn hand was enorm toegenomen. ‘Verbluffend,’ zei de handtherapeut.

In één woord geweldig

Drie maanden na de ingreep heb ik, tegen alle verwachtingen in, mijn eerste golfbal weer geslagen. Ik ben ontzettend blij en heel tevreden hoe het proces verlopen is. Over Xpert Clinics Hand- en polszorg niets dan lof: zó professioneel, zó stipt alle afspraken nakomen, in één woord geweldig. De organisatie is heel efficiënt, alles wordt heel goed uitgelegd, het voelt als een warm bad waar je in stapt. Dat is in geen enkel opzicht te vergelijken met een ziekenhuis.

Vier maanden heb ik lopen kwakkelen met die pijnlijke pols, maar vanaf het eerste moment dat ik bij Xpert Clinics Hand- en polszorg binnenkwam, is het alleen maar beter geworden. De handtherapie is inmiddels gestopt, de oefeningen om nog meer kracht op te bouwen kan ik gewoon thuis doen. En als het weer het toelaat, golf ik weer!” 

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak