Handchirurg

Dr. Xander Smit

Dr. Xander Smit
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
Smit, X. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.
“Ik streef ernaar betrouwbaar en goed te zijn in mijn werk. De patiënt moet dit voelen.”
Locaties

"Mijn motivatie om bij Xpert Clinics Hand- en polszorg te starten, is dat iedereen hier hetzelfde doel voor ogen heeft: de patiënt met een hand- of polsprobleem helpen. Dat werkt heel motiverend. Ik streef ernaar betrouwbaar en goed te zijn in mijn werk. De patiënt moet dit voelen.
Hand en pols kunnen functioneren dankzij een complexe interactie tussen biomechanica en anatomie. Dit fascineert mij!
Enige tijd geleden kwam er een patiënt bij me met pijnklachten aan zijn linker pols. Tijdens het onderzoek kwam ik erachter dat zijn rechter pols nog meer klachten gaf. ‘Daar is niets meer aan te doen; daar moet u mee leren leven,’ was hem al meerdere malen verteld. Onzin! De slijtage in zijn rechter pols heb ik uiteindelijk behandeld met een proximale rij carpectomie. Meneer heeft nu twee pijnvrije en functionele polsen. Dat hij toevallig pijn kreeg in zijn andere pols en daarvoor bij mij kwam, bleek een toevalstreffer, maar dat zou niet zo moeten zijn.”

Na zijn studie geneeskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdamspecialiseerde dr. Xander Smit (1974) zich tot plastisch chirurg. Deze opleiding heeft hij een vervolg gegeven met het eenjarige Nederlandse hand en pols fellowship. Sinds februari 2013 is hij werkzaam bij Xpert Clinics Hand- en polszorg.

  • BIG nummer
    59051606401
Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak