Ervaring
De dupuytren behandeling van dhr. Timan

De dupuytren behandeling van dhr. Timan

"Ik had al jaren last van Dupuytren. Maar na de eerste operatie wist ik zeker: ik wil geen snijwerk meer. Drs. Feitz voerde een naald fasciotomie uit."

Mijn linkerduim was helemaal kromgetrokken

Dhr. Timan: “De eerste keer dat ik last kreeg van Dupuytren was in 2004. Mijn linkerduim was helemaal kromgetrokken en ook de wijsvinger was aangedaan. De huisarts verwees me naar het ziekenhuis want een behandeling door de plastisch chirurg was noodzakelijk. Ik werd een hele dag opgenomen en kreeg een blokverdoving van de anesthesist, waarmee mijn arm vanuit de oksel werd verdoofd. Maar de chirurg was nog niet begonnen of ik voelde hem snijden. De verdoving bleek niet goed te zijn, een heel vervelende ervaring. Met een roesje ben ik toen alsnog geopereerd. Ik kreeg een drain in mijn hand om het wondvocht af te voeren en die moest ik er de volgende dag zelf uithalen. Dat was enorm pijnlijk. Uiteindelijk is die hand goed hersteld, maar de consequentie van deze operatie was een lelijk litteken.

In 2007 werd mijn rechterhand getroffen. De middelvinger trok naar binnen en ik kreeg een dikke knobbel waardoor ik de vinger niet meer kon gebruiken. Ik wilde geen snijwerk meer, dus zijn we op internet op zoek gegaan naar andere behandelingen. Daar vonden we informatie over dr. Govaert uit Velp, die zich een Franse methode had eigengemaakt: de naald fasciotomie, waarbij de strengen bindweefsel met een naald of mesje worden doorgesneden zonder dat de hele hand open hoeft. Dat wilde ik weleens uitproberen. Ik ben naar hem toe gegaan, werd behandeld en stond binnen drie kwartier weer buiten. Met een klein verbandje en wat oefeningen kon ik naar huis. Na een dag of drie was mijn vinger weer keurig in orde en tot op heden ziet het er netjes uit.

10 met een griffel

In het voorjaar van 2014 kreeg ik weer last en dit keer was het complexer. De linker ringvinger en middelvinger waren behoorlijk vergroeid en er zat ook een verdikking naar de wijsvinger. Ik wilde weer naar dr. Govaert maar die was inmiddels met pensioen. De huisarts adviseerde toen naar Xpert Clinics Hand- en polszorg in Zeist te gaan, want ook daar werd de ‘Franse methode’ uitgevoerd. Op de dag van de ingreep werd ik ontvangen door een hartelijke receptioniste. In de behandelkamer stond drs. Feitz al klaar. Na een paar stevige prikken ging hij heel serieus en geconcentreerd aan de slag. Ik heb hem geobserveerd vanuit mijn ooghoeken en zag hoe secuur hij te werk ging. We raakten aan de praat en ik vertelde over mijn vorige behandeling bij dr. Govaert. Bleek dat hij de leermeester van drs. Feitz is geweest!

De ingreep is prima verlopen en na een paar dagen leek het wel een wonder dat mijn hand zo flexibel en mobiel was. Tijdens de controle wilde de handtherapeut weten hoe het met me ging. Nou, daar kon ik duidelijk over zijn: drs. Feitz verdient een 10 met een griffel!”

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak