Ervaring
De gebroken pols van dhr. Van de Kuil

De gebroken pols van dhr. Van de Kuil

"Uit de krachttest bleek dat mijn rechterhand na de operatie twee keer zo sterk is geworden."

Als ik mijn pols draaide, hoorde je het kraken

Meneer Van de Kuil (26): “Bij een scooterongeluk, zo’n zes jaar geleden, brak ik mijn rechterpols op twee plaatsen. Mijn pols werd in het gips gezet en daarna moest ik revalideren. Het ging wel, maar ik bleef er last van houden. De huisarts adviseerde fysiotherapie. Daarna ging het wel iets beter, maar ik bleef pijn houden. Als ik mijn pols draaide, hoorde je het kraken.

Dus ben ik weer naar de huisarts gegaan. Die zei in eerste instantie dat er niks meer aan te doen was. Ik dacht: moet ik de rest van mijn leven hiermee lopen? Daar zat ik niet op te wachten. Uiteindelijk gaf ze me als optie om naar een gespecialiseerde hand- en polskliniek te gaan. Ik kreeg een verwijzing voor Xpert Clinics Hand- en polszorg in Den Haag.

De operatie vond ik meevallen

Daar heb ik een intake gehad met dr. Berbel Sluijter. Zij liet foto’s maken en zag direct dat de ellepijp te lang was. Om dat op te lossen was een operatie nodig waarbij de ellepijp verkort werd. De operatie vond ik meevallen. Ik heb wel wat pijn gehad, maar het viel reuze mee. Ik kreeg eerst gips en daarna een spalk. Die mocht er zo min mogelijk af, alleen om voorzichtig te oefenen zodat mijn hand weer soepel zou worden.

Ik heb nergens meer last van

In totaal ben ik tien weken in de ziektewet geweest, maar inmiddels werk ik weer. Ik ben betonvlechter en doe dus de hele dag zwaar werk. Dat gaat nu tien keer beter dan voor de ingreep. Uit de krachttest bleek dat mijn rechterhand na de operatie twee keer zo sterk is geworden. Ik heb nergens meer last van.”

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak