Ervaring
De scaphoidfractuur van dhr. Van Dopperen

De scaphoidfractuur van dhr. Van Dopperen

"Ik had last van een slecht geheelde scaphoid fractuur. Drs. Feitz paste de nieuwe Malerich methode toe."

25 jaar lang ben ik pijnvrij geweest, maar vorig jaar kreeg ik opeens last van mijn pols

Dhr. van Dopperen: “Waarschijnlijk is mijn pols ooit gebroken geweest maar ik heb er nooit pijn aan gehad. Op een gegeven moment kreeg ik toch wat last en ben ik geopereerd. Er is toen wat sponsachtig botweefsel weggehaald en een nieuw stukje bot bijgezet. Dat is nu 26 jaar geleden. 25 jaar lang ben ik pijnvrij geweest, maar vorig jaar kreeg ik opeens last van mijn pols. Ik ben lasser en ik kon mijn lastang niet goed meer vasthouden. In het ziekenhuis is me een brace aangemeten die ik twee maanden moest dragen. Maar na zes weken ben ik al teruggegaan; de pijn werd namelijk steeds erger in plaats van minder. Uit de CT-scan bleek dat er een scheurtje zat in het bot. De stukjes zijn nooit echt goed aan elkaar gegroeid en bovendien was het omliggende weefsel gaan ontsteken. De chirurg vond het te complex om mij te behandelen en stuurde me door naar Xpert Clinics Hand- en polszorg Zeist.

Na een paar maanden ben ik weer volledig aan het werk gegaan

Drs. Feitz heeft foto’s gemaakt en de scan bekeken. Ik bleek een vrij zeldzaam geval te zijn. Hij zei: ‘Dit is een operatie die niet veel voorkomt, maar we gaan ervoor.’ Tijdens de ingreep heeft hij het stukje bot wat niet aangegroeid was weggehaald en ook het ontstoken weefsel weggesneden. Ik ben daarna gelijk met fysio begonnen. In het begin moest ik daarvoor drie keer per week naar Zeist, later hebben we dat afgebouwd. De eerste tijd heb ik nog veel pijn gehad, maar na een paar maanden was de pijn helemaal verdwenen. Na een paar maanden ben ik weer volledig aan het werk gegaan.

Ik moet zeggen dat ik bij Xpert Clinics Hand- en polszorg heel goed opgevangen ben. Alles wat heel goed geregeld, inclusief het fysiotherapietraject erna. Via mijn persoonlijke webpagina moest ik steeds aangeven hoeveel pijn ik nog had. Je wordt dus heel goed in de gaten gehouden. Ik ben nu 100% hersteld en helemaal pijnvrij. En daar ben ik zeer content mee.”

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak