Ervaring
Het carpaal tunnel syndroom van dhr. Van Leemput

Het carpaal tunnel syndroom van dhr. Van Leemput

"Ik ben hoteleigenaar en had last van carpaal tunnel syndroom. Xpert Clinics Hand- en polszorg plande de operatie zó in dat hij precies tussen twee drukke seizoenen geholpen kon worden."

Ik werk veel met mijn handen

Dhr. Van Leemput: “Mijn vrouw en ik zijn eigenaar van hotel Stille Wilde in Oisterwijk. Ik ben tevens chef de cuisine en sta dagelijks in de keuken. Ik werk dus veel met mijn handen. Op een gegeven moment kreeg ik last van carpaal tunnel syndroom. Overdag tijdens het werk viel het nog wel mee, maar ’s nachts had ik er veel last van. Je wordt wakker door het tintelende, slapende gevoel in je handen, met name in de duim, wijsvinger en middelvinger. Het doet geen pijn maar het voelt zo vervelend dat je er niet meer van kunt slapen. Of het door het werk kwam? Geen idee. Misschien is het een combinatie van overbelasting en genetische aanleg geweest. Carpaal tunnel syndroom is geen typisch koksprobleem.

De kliniek dacht echt met me mee

De nicht van mijn vrouw heeft me Xpert Clinics Hand- en polszorg aanbevolen. Tijdens het eerste contact aan de telefoon merkte ik meteen hoe groot het verschil is met een ziekenhuis. Xpert Clinics Hand- en polszorg heeft dezelfde filosofie die wij in ons hotel ook toepassen: je wilt graag tevreden klanten. De kliniek dacht echt met me mee. Ik heb een seizoensbedrijf, dus ik wilde graag ná het seizoen geopereerd worden en weer hersteld zijn voor het volgende seizoen begon. En dat was geen probleem. In het ziekenhuis werd gezegd: u bepaalt niet de datum, u moet zich schikken naar onze agenda. Dat is toch een heel andere invalshoek. Normaal zit er tussen de behandeling van twee handen zes weken wachttijd, maar dat hebben we ingekort naar vier weken. Voor iemand met een eigen bedrijf is het echt zaak dat er met je wordt meegedacht. Bij Xpert Clinics Hand- en polszorg staat het belang van de patiënt voorop.

Specialisten die niks anders doen dan handen, dat komt altijd ten goede aan de patiënt

De meeste mensen lopen wel anderhalf tot twee jaar met deze klachten, maar ik heb me vrij snel laten helpen. In april kreeg ik last, in november ben ik geopereerd door drs. Feitz. Dat heeft wel een positief effect gehad op mijn herstel denk ik, het is een heel vlot parcours geweest. De ingreep zelf stelt niet veel voor, in vijftien minuten is het klaar. Het is de revalidatie daarna die wat aandacht vraagt.

Wat voor mijn hotel geldt, geldt ook voor een kliniek: mond-tot-mond reclame is belangrijk. Zo was mijn huisarts bijvoorbeeld niet bekend met Xpert Clinics Hand- en polszorg. Ik had het geluk dat ik iemand kende die mij tipte, en inmiddels is ook een tante van mij in Eindhoven onder behandeling geweest. Specialisten die niks anders doen dan handen, dat komt altijd ten goede aan de patiënt.”

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak