Ervaring
Het carpaal tunnel syndroom en de triggerfingers van mevrouw Vreeburg

Het carpaal tunnel syndroom en de triggerfingers van mevrouw Vreeburg

“Dr. Smit kon alles tegelijk aanpakken, dat was geweldig.”

Veel te lang gewacht

Mevrouw Vreeburg (81): “Drie maanden geleden ben ik geopereerd aan mijn rechterhand. Ik had twee triggerfingers en een carpaal tunnel syndroom in dezelfde hand. Eigenlijk heb ik veel te lang gewacht voordat ik naar de kliniek ging. Ik ben altijd graag bezig geweest met mijn handen, maar dat ging niet meer. Het gevoel in mijn vingers was weg. Ik kon geen naald meer oppakken, geen draad meer door de naald steken en ook schrijven lukte niet meer. Toen werd het echt tijd om te gaan.

Ondanks corona snel geholpen

Ik was al eerder bij Xpert Clinics behandeld voor triggerfingers aan mijn andere hand. Ik wist dus wat ik kon verwachten. Ondanks deze coronatijd werd ik snel geholpen. Gelukkig ging dr. Jeroen Smit erin mee om alles tegelijk aan te pakken. Dat was geweldig, want zo was ik er in één keer vanaf. De operatie viel me mee. Het interesseert me ook, dus ik had er het liefst met mijn neus bovenop gestaan. Dr. Smit liet steeds zien waar hij mee bezig was en legde alles heel goed uit. Geweldig zoals hij dat deed!

Het gevoel is weer terug

Het is een heel geslaagd project geweest, ik kan niet anders zeggen. Al na een dag voelde ik vooruitgang. Ik kreeg oefeningen die ik moest doen om mijn vingers soepel te krijgen, die heb ik trouw gedaan. Daarnaast ben ik veel gaan breien, ik heb het idee dat het daardoor versneld is gegaan. Het is pas drie maanden geleden en ik heb al helemaal het gevoel terug in mijn vingers. Ook de tintelingen zijn weg. Alleen de kracht in mijn hand is nog niet volledig terug. Daar werk ik aan, samen met de handtherapeut.

Het wordt alleen nog maar beter

Het ergste vond ik dat ik niet kon schrijven; nu kan ik weer gewoon een pen vasthouden. Ik heb ook altijd heel veel achter de naaimachine gezeten, dat mis je gewoon. Vorige week probeerde ik dat voor het eerst weer. Het kostte wat moeite, maar ik kreeg het naadje dicht. Het duurt ongeveer een jaar zeggen ze voordat het helemaal genezen is, dus het wordt alleen nog maar beter. Ik ga steeds verder vooruit, daar ben ik heel trots op.”

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak