Ervaring
Het Carpaal Tunnel Syndroom van Mevr. Nieuwenhuis

Het Carpaal Tunnel Syndroom van Mevr. Nieuwenhuis

"Tijdens de operatie voor mijn Carpaal Tunnel Syndroom kon ik gewoon in mijn rolstoel blijven zitten."

Ik liet van alles uit mijn handen vallen

Mevr. Nieuwenhuis: “Vorig jaar heb ik voor een nekhernia een EMG laten maken. Daaruit bleek dat ik aan de linkerkant een ernstig Carpaal Tunnel Syndroom (CTS) had. Gek genoeg had ik er toen nog helemaal geen last van. Afgelopen jaar kreeg ik toch klachten. Door het dove gevoel in mijn vingers kon ik niet goed slapen. Ook had ik krachtverlies; ik liet van alles uit mijn handen vallen. Omdat ik last heb van postpolio loop ik binnenshuis met een rollator en gebruik ik buitenshuis vaak een rolstoel. Ik heb mijn handen dus nodig om mobiel te kunnen blijven.

Geopereerd door de handchirurg zelf

In het ziekenhuis werd ik doorverwezen naar Xpert Clinics Hand- en polszorg. Daar kon ik namelijk veel sneller geholpen worden. Bijkomend voordeel was dat ik door de handchirurg zelf geopereerd zou worden en niet door een arts-assistent.
Direct na het consult bij dr. Erik Walbeehm werd er een datum vastgesteld voor de operatie. Toen ik die ochtend bij de kliniek aankwam kreeg ik tot mijn verrassing te horen dat ik tijdens de ingreep niet op de operatietafel hoefde te liggen maar gewoon in mijn rolstoel kon blijven zitten. De wielen werden met een desinfecterend middel behandeld en mijn arm kon ik op de tafel leggen. Dat was voor mij een heel fijne oplossing!
De operatie werd uitgevoerd onder lokale verdoving en daar zag ik best tegenop. Gelukkig viel het erg mee. Het is een rare gewaarwording dat je voelt dat ze bezig zijn, maar je ervaart geen pijn. We hebben lekker gepraat, het was gewoon gezellig. De arts, de verpleegkundigen en de fysiotherapeut zijn allemaal even vriendelijk en aardig.

Alle vertrouwen

Het is pas een week sinds de operatie maar ik merk nu al dat het tintelende gevoel veel minder is. Morgen gaat het verband eraf en krijg ik oefeningen van de handtherapeut. Het herstel kan drie tot zes maanden duren, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt.”

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak