Handchirurg

Dr. Erik Walbeehm

Dr. Erik Walbeehm
“Ik vind het een uitdaging om mijn werk bij Xpert Clinics Hand- en polszorg te combineren met mijn academische functie bij het Radboud Universitair Medisch Centrum. Hier worden effectiviteit en kwaliteit gekoppeld.”
Locaties

"Bij handchirurgie ligt de uitdaging in de combinatie van biomechanica en functie. Vooral de complexe reconstructie na zenuwuitval heeft mijn bijzondere interesse. Ik ben dan ook al jaren betrokken bij internationaal onderzoek op dit gebied.
Het is prachtig wanneer het lukt om het resultaat te krijgen dat je voor ogen hebt. Zo had ik eens een patiënt met een hoge dwarslaesie, die in een elektrisch voortbewogen stoel zat en geen functie meer had in zijn armen. Na uitgebreide peestransposities rijdt hij nu in een handbewogen stoel. Hij heeft niet alleen veel meer vrijheid, maar ook een veel betere kwaliteit van leven.”

Dr. Erik Walbeehm (1964) volgde zijn algemeen heelkundige vooropleiding in het Sint Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg. Daarna is hij opgeleid tot plastisch chirurg in het Erasmus MC in Rotterdam. Hij specialiseerde zich verder in de handchirurgie tijdens een speciale handchirurgische stage in Manchester bij Prof. McGrouther. In 2004 promoveerde hij op onderzoek naar het herstellen van zenuwschade. Dr. Walbeehm behaalde het European Board in Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery examen en het Europese Diploma in Handchirurgie van de FESSH. Inmiddels is hij bestuurslid van de FESSH en maakt hij met de commissie ONE de examens voor de assistenten plastische chirurgie. Hij schreef zo'n 40 internationale publicaties en hield meer dan 100 internationale voordrachten. Vanaf december 2014 is hij werkzaam bij Xpert Clinics Hand- en polszorg.

  • BIG nummer
    49042563601
Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak