Ervaring
De second opinion van mevrouw Mulder

De second opinion van mevrouw Mulder

"Ik wilde zeker weten dat er geen andere optie was."

Ik had continu pijnklachten

Mevr. Mulder: “Ik ben de afgelopen vijf jaar meerdere keren geopereerd aan mijn duim. Ik kon hem niet goed belasten en had continu pijnklachten, vooral aan de pees die aan de binnenkant loopt en het MCP-gewricht. In het ziekenhuis dachten ze aan een peesschede-ontsteking. Ik ben toen geopereerd en een jaar later nog een keer omdat er verklevingen waren. Daarna bleef ik pijn houden bij het belasten van mijn duim. Zelfs een pen vasthouden lukte niet meer. De pees die aan de binnenkant van je duim loopt, bleek te ver van de duim af te staan (bowstring). Er is toen een pees uit de pols gehaald om een bandje om de duim te leggen. De pees zat toen weer goed en de functie van de duim verbeterde. De pijnklachten in het gewricht werden niet minder. Ik kreeg te horen dat de volgende stap was om het gewricht vast te zetten. Dat vond ik een rigoureuze stap, ik wilde zeker weten dat dat de beste keuze zou zijn. Daarom ben ik voor een second opinion naar Xpert Clinics gegaan.

De pijn is helemaal verdwenen

Dr. Jeroen Smit wilde eerst kijken of het met een spalkje op te lossen was, maar na anderhalve week kwam ik er al achter dat het de klachten niet oploste; de spalk gaf druk op de pees. Daarna stelde Jeroen voor om de duim tijdelijk vast te zetten om te kijken of de klachten dan zouden verdwijnen. Met twee pinnen is het MCP-gewricht vastgezet, de duimmuis en het bovenste kootje kon ik nog bewegen. Dat gaf veel verlichting! Twee maanden later is het gewricht toen definitief vastgezet. Hoewel het mijn rechterhand is, kan ik er eigenlijk alles weer mee. Ook de pijn is helemaal verdwenen.

Over de nazorg ben ik ook erg tevreden

Ik ben blij dat ik voor een second opinion gegaan ben. De uitkomst is hetzelfde, maar ik wilde zeker weten dat er geen andere optie was voor ik de operatie liet doen. De tussenoplossing waar de dokter mee kwam om het gewricht tijdelijk vast te zetten, vond ik heel fijn. Zo kon ik ervaren of dat het gewenste effect zou hebben. Het was natuurlijk niet optimaal, want de pinnetjes prikten tegen mijn huid en dat was wat gevoelig. Maar het gaf een goede indicatie van het eindresultaat. Stel dat het niet geholpen had, dan konden de pinnen er weer uit en was er minimale beschadiging aan het gewricht geweest. Helaas ging de wond ontsteken, maar dr. Jeroen Smit belde mij meerdere keren om te vragen hoe het ging en of de behandeling met antibiotica aansloeg. Over de zorg na de operatie ben ik dus ook erg tevreden.”

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak