Ervaring
De gebroken pols van Angela

De gebroken pols van Angela

"Na een gebroken pols bleef ik last houden van pijn. Drs. Feitz herstelde het verkeerd vastgegroeide stukje bot door middel van een zeer bijzondere ingreep."

Met mijn rug ging het steeds beter, maar met mijn pols niet

Angela: “Ik werk in het gevangeniswezen en op die bewuste dag kwam er een alarm op mijn pieper binnen, dat doorgaans betekent dat een collega in een bedreigende situatie zit. Daar ga je zo snel mogelijk op af. Ik moest via het trappenhuis drie verdiepingen naar beneden. Op de tweede trap bleef ik met mijn gympje hangen achter de traptrede en werd ik voorover gelanceerd. Ik was alleen van de trap af gegaan, niemand had mij zien vallen, maar toen ik bijkwam zaten er inmiddels allemaal mensen om me heen. Per ambulance ben ik naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek mijn rug gebroken te zijn en ook mijn pols was op een complexe manier gebroken. Ik durfde bijna niet naar mijn pols te kijken, het zag er heel vreemd uit.

Eerst is geprobeerd mijn pols te zetten, maar dat lukte niet naar tevredenheid. Vervolgens bleek dat mijn rug geopereerd moest worden omdat de wervels instabiel waren. Er is toen gekozen voor een operatie door twee chirurgen tegelijk: de traumachirurg deed mijn pols en de orthopedisch chirurg mijn rug. Een week na de operatie werd ik uit het ziekenhuis ontslagen en daarna volgde een lange periode van revalideren. Met mijn rug ging het steeds beter, maar met mijn pols niet. De fysiotherapeut zei dat ik gewoon moest blijven oefenen, dan zou het waarschijnlijk wel goed komen. Toevallig heeft er toen een andere fysiotherapeut naar gekeken en die vond de stand van de pols niet goed. Hij had stage gelopen bij Xpert Clinics Hand- en polszorg en het Handencentrum en hij heeft gebeld voor mij om een afspraak te maken.

In de hele wereld schijnen er maar een paar chirurgen te zijn die deze operatie kunnen uitvoeren

Uit de foto’s die drs. Feitz liet maken bleek dat het inderdaad niet goed zat. Er was een plaatje bevestigd over het breukvlak heen, maar een gedeelte van het bot was niet vastgezet en gaan verzakken. Daardoor was de stand van mijn pols vreemd en bleef ik pijnklachten houden.

Omdat ik nog niet zo lang geleden geopereerd was, kon ik niet meteen geholpen worden, daar moest een aantal maanden tussen zitten. In de tussentijd kon ik wel alvast aan de slag in het Handencentrum voor gespecialiseerde fysiotherapie. Zes maanden na het ongeval was ik aan de beurt. Drs. Feitz heeft het oude plaatje aan de binnenkant van de pols weggehaald, en via de buitenkant het verzakte botstukje losgemaakt, op de goede plek gezet en twee nieuwe plaatjes erop bevestigd. Drs. Feitz zei dat dit voor hem ook een bijzondere ingreep was. In de hele wereld schijnen er maar een paar chirurgen te zijn die deze operatie kunnen uitvoeren. Spannend dus, maar bij de controle bleek dat alles goed gegaan was. Weer zo snel mogelijk verder met de therapie in het Handencentrum om het herstel zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Vrij snel na de ingreep waren de pijnklachten ook verdwenen, ik hoefde toen eindelijk geen pijnstillers meer te slikken.

Ze laten je pas gaan als je helemaal tevreden bent

Zeven maanden na de tweede operatie aan mijn pols zijn de plaatjes er weer uit gehaald tijdens een derde operatie. Ik kan nu, ruim anderhalf jaar het ongeval, eigenlijk alles weer doen met mijn pols. Dat had niemand verwacht, ook de handtherapeuten van het Handencentrum waren blij verrast dat ik zo snel en tot op dit niveau weer hersteld ben. Alleen de bewegingsuitslag is, op een paar graden na, nog niet helemaal wat het geweest is. Maar er zit nog steeds vooruitgang in en de verwachting is dat het heel ver goed zal komen. Werken in de gevangenis is fysiek redelijk zwaar, je moet gewoon fit zijn en je zo nodig kunnen verweren. Het is dus belangrijk dat je je pols zo goed mogelijk kunt gebruiken. Als ik niet bij Xpert Clinics Hand- en polszorg was geweest, had ik misschien niet meer volledig aan het werk gekund. Ik woon op een boot, rijd graag motor in mijn vrije tijd, dat kan allemaal weer – ik heb geluk gehad.

Toen ik in het ziekenhuis, waar ik kort na het ongeval geopereerd ben, voor de laatste controle terugkwam, zei de chirurg dat hij de stand van mijn pols ‘acceptabel’ vond. Naar zijn mening hoefde er niets meer aan gedaan te worden en was dat het resultaat waarmee ik tevreden moest zijn. Ik was toen al bij Xpert Clinics Hand- en polszorg geweest en op foto’s, die vlak voor de eerste operatie daar gemaakt werden, bleek dat het resultaat bij lange na niet acceptabel was. Drs. Feitz heeft toen gezegd: “Als je er niets aan doet, zal je pols op korte termijn versleten raken.” Ik ben dus heel blij met de manier waarop ik geholpen ben bij Xpert Clinics Hand- en polszorg en het Handencentrum. Ze hebben het beste met je voor en er wordt goed naar je geluisterd. Ze laten je pas gaan als je helemaal tevreden bent.”

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak