Ervaring
De polsfractuur van mevr. De Boer

De polsfractuur van mevr. De Boer

"Ik kan alles weer doen, zonder beperkingen."

Al zeker 10 jaar had ik pijn in beide polsen

Mevrouw de Boer (31): “Al zeker 10 jaar had ik pijn in beide polsen. Er zijn meerdere onderzoeken gedaan in het ziekenhuis, ik ben bij het revalidatiecentrum geweest, maar ze konden niks vinden. “Leer er maar mee leven,” kreeg ik te horen. Maar ik kon steeds minder. Fitnessen lukte niet meer, tennissen deed te veel pijn, ik ging steeds meer laten.

Toen ik 2,5 jaar geleden verhuisde naar Enschede ben ik naar de huisarts gegaan omdat ik een second opion wilde. Die stuurde me direct door naar Xpert Clinics Hand- en polszorg. Toen is het heel snel gegaan. Dr. Zöphel maakte een foto en zag direct een afwijking. Hij vroeg door: “ben je misschien ooit gevallen?” Opeens herinnerde ik me dat ik eens achterover gevallen was op skeelers toen ik een tiener was. Ik heb mezelf toen opgevangen op beide handen. Dr. Zöphel stelde een kijkoperatie voor en vond inderdaad een oude fractuur. Eindelijk had ik antwoord: dus daar kwam die pijn vandaan. Dat je zolang niet gehoord wordt en dat een arts bij Xpert Clinics Hand- en polszorg direct het probleem vindt: bizar.

Geen vraag was te veel

Omdat ik rechts het meeste last had, ben ik eerst aan mijn rechterpols geopereerd. Door middel van een ulna-verkorting zijn de botten weer gelijk gemaakt. Drie maanden later volgde dezelfde ingreep aan de linkerkant. Daarna volgden nog twee operaties om de metalen plaatjes er weer uit te halen. Het revalidatietraject is mij meegevallen. Ik ben fantastisch goed begeleid, geen vraag was te veel.

Appeltaart

Het is nu een half jaar sinds de laatste operatie en wat ik nu voel heb ik nog nooit ervaren: de pijn is helemaal weg. Ik kan alles weer doen, zonder beperkingen. Zoals koken en bakken bijvoorbeeld, iets waar ik enorm van hou maar wat steeds moeilijker werd. Appels schillen, dat ging gewoon niet meer. In de kliniek zeiden ze als geintje: als je straks klaar bent verwachten we wel een lekkere taart hoor! Dus heb ik tijdens de laatste controle als verrassing iedereen getrakteerd op zelfgebakken appeltaart en chocoladetaart. Ik ben ze heel erg dankbaar!”

Maak een afspraak
Bel 088 778 52 03Maak een afspraak